Mattel Lasten tietosuojalausunto

Erityinen huomautus vanhemmille ja laillisille holhoojille:
Suoritamme erityisiä toimenpiteitä suojellaksemme tietoja, joita vastaanotamme lapsilta, kuten määritettynä tässä Tietosuojalausunnossa. Auta meitä suojaamaan lastesi yksityisyys ohjaamalla heitä olemaan antamatta henkilötietoja ilman lupaasi.

Erityinen huomautus lapsille:
Lasten tulee saada vanhempien tai laillisten huoltajien lupa henkilökohtaisten yhteystietojen luovuttamiseen tai minkään muun henkilötiedon luovuttamiseen Mattelille tai kenellekään toiselle. 

Lasten yksityisyys Mattel-palveluissa ja sivustoilla

  • Mattel-palveluissa, jotka ovat suunnattuja lapsille, emme kerää henkilötietoja lapsilta ilman vanhemman tai laillisen huoltajan suostumusta, lukuun ottamatta rajoitettuja olosuhteita lain valtuuttamana.

  • Keräämme joitain tietoja (kuten IP-osoite, mobiililaite UDID, käyttöjärjestelmä, jne.) automaattisesti ja käytämme teknologiaa kuten evästeitä toimittamaan toiminnallisuutta ja tukea toiminnoillemme.

  • Emme kysy enempää henkilötietoja kuin on tarpeellista lapsen osalta tämän osallistumiseksi aktiviteettiin.

  • Suoritamme askeleita estääksemme lapsia julkaisemasta tai julkisesti paljastamasta henkilötietoja.

  • Vanhemmat voivat siirtyä lastensa tietoihin ja pyytää meitä päivittämään tai poistamaan kyseiset tiedot.

  • Saatamme käyttää valvonta- ja suodatusteknologiaa estääksemme lapsia julkaisemasta henkilötietoja ilman vanhempien suostumusta Mattel-palveluissa, jotka ovat lapsille suunnattuja.

 

Mitä ovat Mattel Lasten tietosuojakäytännöt?
Käytämme useita varotoimia suojataksemme lasten yksityisyyttä Mattel-palveluissa, jotka ovat suunnattuja lapsille. Jotkin Mattel-sivustot tai Mattel-sivustojen alueet lapsille tarkoitetuilla sisällöillä voidaan tunnistaa sanoista ”lapset” tai ”pelaa” verkkosivun tunnuksessa tai alatunnuksessa. Aikuisille tarkoitettu sisältö voi olla saatavana kyseisen kaltaisilla Mattel-sivustoilla, joihin voidaan siirtyä ”vanhemmat” -linkin välityksellä. Jos sinulla on kysyttävää sen osalta, että onko kyseinen Mattel-palvelu suunnattu lapsille, käytä LAPSEEN KOHDENNETTU VERKKOSIVUSTO -PYYNTÖLOMAKETTA.

  • Emme kerää henkilötietoja lapsilta Mattel-palveluiden välityksellä, lapsiin kohdennettuina ilman vanhemman tai laillisen huoltajan antamaa lupaa, lukuun ottamatta rajoitettuja olosuhteita lain valtuuttamana alla olevan mukaisesti. 

  • Emme kysy enempää henkilötietoja kuin on tarpeellista lapsen osalta tämän osallistumiseksi aktiviteettiin. 

  • Suoritamme toimenpiteitä estääksemme lapsia julkaisemasta tai julkisesti paljastamasta henkilötietoja ilman vanhempien suostumusta, kuten valvomalla tai seulomalla ja suodatusteknologiaa hyväksi käyttäen. 

Mitä tietoja Mattel kerää lapsilta ja kuinka niitä käytetään?
Ottaaksesi osaa erityisiin aktiviteetteihin, kuten aarteenmetsästykseen, henkilökohtaistettuihin sivuihin, peleihin tai kerhoihin, saatamme pyytää lastasi rekisteröitymään. He voivat usein tehdä tämän anonyymisti vain toimittamalla etunimen tai käyttäjätunnuksen ja salasanan. Kysyessämme lapsesi etunimeä, rohkaisemme heitä käyttämään “ruutunimeä” (ei heidän oikea nimensä), jonka vain he tietävät. Joskus me pyydämme lastasi ehdottamaan erityistä salasanaa niin, että vain he itse voivat nähdä omat muokatut alueensa Mattel-palveluissa. Me käytämme teknologiaa, kuten evästeitä, tunnistamaan vierailijat käyttäjätunnuksen perusteella kun he käyttävät tai vierailevat uudelleen Mattel-palveluissa, ja toimittamaan meille tärkeitä tietoja, jotka auttavat meitä ymmärtämään kaikkein kiinnostavimpia ominaisuuksia ja alueita. Saatamme myös käyttää näitä teknologioita seuloaksemme iän. Saatamme myös käyttää teknologioita vastaaviin tarkoituksiin sovelluksissamme.

Saatamme toisinaan tarvita lapsen sähköpostiosoitteen, sähköpostiosoitteesi, tai, molemmat. Saatamme kysyä lapselta sinun sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ilmoittaa sinulle lapsesi mielenkiinnon kohteista Mattel-palveluissa. Rajoitetuissa olosuhteissa, joissa saatamme kerätä lapsesi sähköpostiosoitteen saamatta ensin lupaasi (ks. lisätiedot alla olevassa), mikäli tarvitsemme enemmän kuin lapsesi etunimen (ruutunimen) ja sähköpostiosoitteen lastasi varten osallistua tiettyyn Mattel-palveluun, kysymme lapseltasi sinun sähköpostiosoitettasi tai postiosoitettasi, jotta voimme ilmoittaa sinulle koskien lapsesi pyyntöä ja saada lupasi. Pyytäessämme lupaasi, kerromme sinulle mitä teemme tiedoilla, jotka sinä tai lapsesi toimitatte meille ja kuinka voit tarkistaa lapsesi tiedot ja pyytää meitä poistamaan tietoja. Luvallasi, saatamme kerätä muita henkilötietoja lapseltasi kuten sukunimi tai kotiosoite, kun tiedot ovat tarpeellisia tiettyä toimintoa varten. 

Emme säilytä sinun (tai lapsesi) sähköpostiosoitetta ellet anna siihen lupaasi. Jos sosiaalisen verkostoitumisen mahdollisuudet ovat käytettävissä Mattel-palveluiden välityksellä, ne ovat rakentuneet niin, että mitään henkilötietoja ei jaeta kävijöiden välillä, ellei vanhempien suostumusta ole hankittu.

Mattel saattaa kerätä sähköpostiosoitteen ja etunimen (tai ruutunimen) lapseltasi ilman suostumustasi, mutta vain seuraavissa erityistapauksissa:

  • Jos lapsi lähettää pyynnön meille, pidämme sähköpostiosoitteen riittävän pitkään vastataksemme heille. Mattel poistaa nämä tiedot järjestelmästämme vastattuamme kysymykseen. ”Lähetä ystävälle” sähköpostien kohdalla, emme pyydä lapsesi sähköpostiosoitetta, ja käytämme ystävän sähköpostiosoitetta viestin lähettämiseksi, jonka jälkeen ystävän sähköpostiosoite poistetaan.

  • Jos lapsi kirjautuu sähköpostiuutiskirjeen tai muun toiminnon käyttäjäksi, joka vaatii useita verkkoyhteystietoja lapsen kanssa, pyydämme lapselta myös vanhemman tai laillisen huoltajan sähköpostiosoitetta, jotta voimme ilmoittaa sinulle ja antaa sinulle mahdollisuuden jättäytyä pois.

  • Toisinaan Mattelilla on erityisiä aktiviteetteja tai kampanjoita, kuten arvontoja tai kilpailuja, jotka ovat avoinna lapsille. Pyydämme lastasi antamaan meille sähköpostiosoitteesi, jotta voimme kertoa, että he ovat rekisteröityneet kampanjaan tai palveluun. Jos tarvitsemme enemmän kuin sähköpostiosoitteen ja etunimen (tai ruutunimen) kirjataksemme lapsesi kampanjaan, palkinnon tai palvelun tarjoamiseksi, ilmoitamme sinulle, selitämme mitä tietoja tarvitsemme ja miksi, ja pyydämme yleisellä tasolla, että sinä (ei lapsesi) voit toimittaa kyseisen meille. Esim. saatamme kysyä sinulta postiosoitettasi, jotta voimme lähettää sinulle, lastasi varten, lapsesi voittamat palkinnot tai puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa yhteyttä sinuun, jos lapsesi on voittanut. Kaikki tiedot, jotka vastaanotamme sinulta tai lapseltasi yllä olevissa erityisissä tilanteissa, poistetaan tietokannastamme, kun kampanja, ohjelma tai toiminto on viety päätökseen ja minkä tahansa laillisesti vaaditun ajanjakson päätyttyä, jonka aikana on ollut velvoitettua pitää kyseisen kaltaiset tiedot täydennettyinä.

Saatamme tarjota parannettuja Mattel-palveluita, mukaan lukien tilauspohjaiset Mattel-palvelut, jotka vaativat vanhemman rekisteröitymisen ja asianmukaisen lupatason muodostamista lasta varten. Saatavana oleva sisältö ja aktiviteetit saattavat vaihdella palvelusta riippuen. Vanhemmille toimitetaan tiedot sisällön tyypistä ja aktiviteeteista, joihin heidän lapsensa voivat siirtyä rekisteröidyttyään, ja he ovat aina hallitsevassa asemassa lapsensa tilin osalta. Tilauskustannuksia saatetaan soveltaa tiettyjen palveluiden osalta.

Saatamme pyytää tiettyjä tietoja, jotka eivät ole henkilökohtaisesti tunnistettavissa, kuten osavaltio ja kaupunki, syntymäkuukausi ja päivä, sukupuoli, harrastukset, jne., auttamaan meitä ymmärtämään vierailijoitamme ja parantamaan tuotteitamme ja Mattel-palveluita.

Käytämme myös teknologiaa ja työskentelemme kolmansien osapuolten teknologiakumppanien kanssa mahdollistaaksemme kyvyn pelata pelejä, tunnistaa palaavia vierailijoita, tutkimusta ja muita tarkoituksia varten, mukaan lukien alaikäisten vierailijoiden seulonta tietyistä ominaisuuksista tai alueilta, jotka ovat tarkoitettuja vanhemmille vierailijoille ja hankkia tiettyjä automaattisesti kerättyjä tietoja automaattisesti. Pyydämme mainostoimistomme palvelukumppaneita sopimuspohjaisesti noudattamaan itsesääteleviä ohjeita kohdennetussa mainonnassa. Lue lisää koskien evästeitämme ja teknologioita sekä kolmansien osapuoltemme teknologiakumppaneita osassa TIETOJA KOSKIEN EVÄSTEITÄ JA TEKNOLOGIOITA.

Voiko lapseni siirtyä verkkoon Mattel-palveluiden välityksellä? 
Lapsesi voi navigoida internettiin Mattel-palveluiden läpi yleisellä tasolla. Verkkosivut, verkossa sijaitsevat palvelut tai sovellukset, joihin voidaan siirtyä Mattel-palveluiden välityksellä, hallinnoidaan kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöillä, eikä tämän tietosuojalausunnon perusteella. Suosittelemme, että tarkistat sovellettavan Tietosuojalausunnon ja käyttöehdot aina, kun käytät mitään verkkosivua, verkkopalvelua, tai sovellusta, jotta voit ymmärtää kuinka sinun ja lastesi henkilötiedot kerätään ja käytetään ja kenen toimesta.

Sovellukset tulee tyypillisesti ladata sovellusmyymälästä. Tietokoneesi tai mobiililaite saattavat mahdollistaa sinun rajoittavan lapsesi kykyä vierailla muilla internetin alueilla ja tehdä ostoksia verkossa tai sovellusten välityksellä. Toimitamme tietoja saatavana olevista ominaisuuksista lapselle kohdennettujen liitännäisten tuotteiden välityksellä tiedottaaksemme vanhemmille siitä, kuinka tuote yhdistetään internetiin, voiko lapsi siirtyä muuhun kuin Mattelin sisältöön internetissä, ja jos näin on, niin miten voidaan ohjata lapsen kykyä siirtyä muuhun kuin Mattelin sisältöön tai palveluihin verkossa.

Sovellusmyymälät yleisesti ottaen vaativat aikuisen mobiililaitteen omistajan rekisteröitymistä latausten tai hankintojen tekemiseksi. Jotkin sovellukset saattavat tarjota vaihtoehtoja vierailla verkkomyymälässä sovellushankinnan tekemiseksi.

Rohkaisemme sinua käyttämään aikaa lastesi kanssa näiden ollessa verkossa tai käyttäessään mobiililaiteella yhdistettyä tuotetta, niin, että voit ymmärtää palvelun ja aktiviteettien ominaisuuksia, joita ne sallivat ja mukauttamaan käytettävissä olevan laitteen ja selaimen ohjaimet, jotka heijastavat sinun mieltymyksiäsi koskien lastesi kykyä siirtyä internettiin tai tehdä ostoksia verkossa.

Voinko päästä, päivittää ja tarkastaa tietoja, joita teillä on lapsestani?
Jos et enää halua lapsesi osallistuvan sähköpostiuutiskirjeeseen, napsauta vain linkkiä, joka on toimitettu sähköpostissa, tai ota meihin yhteyttä osoitteessa service@mattel.com Mattel, Fisher-Price, Fuhu/Nabi -tuotemerkkien, HIT Entertainment, ja MEGA-tuotemerkkien, tai service@americangirl.com American Girl osalta. 

Asianmukaisen tunnistuksen tapahtuessa, vanhempi tai laillinen holhooja voi siirtyä ja tarkastella henkilötietoja, joita olemme keränneet heidän lapsestaan, päivittää lapsensa yhteystiedot, pyytää poistamista tai kieltää sallimasta enempää tietojen keräystä tai käyttöä. Käytä VANHEMPIEN KÄYTTÖOIKEUSLOMAKETTA siirtyäksesi, päivittääksesi, tai poistaaksesi lastesi tiedot.

Huomioi kuitenkin, jos pyydät meitä poistamaan lapsesi tiedot, lapsesi ei ehkä kykene enää osallistumaan joihinkin Mattel-palveluihin.
 

© 2018 Mattel. Kaikki oikeudet pidätetään.

 

 

mattel
XXXX
dev
left
s5Z2MyOlF46r3PXZUl9hPiwU2cYK