A Mattel általános internetes adatvédelmi nyilatkozata

Frissítve 2018. április 12-én

Az Ön adatainak védelme mindannyiunk számára fontos, akik a Mattel vállalatcsaládnál dolgozunk. Ez az adatvédelmi nyilatkozat ismerteti, hogy a Mattel milyen adatokat gyűjt Önről a kapcsolattartás során, illetve a Mattel szolgáltatásinkon keresztül, és azt, ahogyan ezeket az adatokat felhasználjuk. Ismerteti azt is, hogy harmadik felek milyen adatokat gyűjtenek Önről, és hogy mi és ők hogyan használjuk fel ezeket az adatokat. A fő kifejezések dőlt betűkkel jelennek meg és alá vannak húzva (mint ez), és a MEGHATÁROZÁSOK részben találhatók. Ez az Adatvédelmi nyilatkozat példákat ad arra, hogy milyen adatokat gyűjtünk, hogyan használjuk fel azokat, valamint az Ön választási lehetőségeire; ezek a példák lehet, hogy nem teljesek vagy kizárólagosak.

Ez a nyilatkozat a Mattel szolgáltatásokra vonatkozik, beleértve a Mattel webhelyeket, alkalmazásokat, mobilalkalmazásokat, internetes szolgáltatásokat és kapcsolódó termékeket. A Mattel weboldalakra a MATTEL FELTÉTELEK ÉS KIKÖTÉSEK is érvényesek. Egyéb feltételek, végfelhasználói licencszerződések vagy további szabályok is érvényesek lehetnek. Minden egyes alkalommal, valahányszor a Mattel szolgáltatásokat használja, Ön egyetért ezzel a nyilatkozattal. Ha nem ért egyet ezen Adatvédelmi nyilatkozat feltételeivel, akkor arra kérjük, hogy ne használja a Mattel szolgáltatásokat.

GYERMEKEK ADATAINAK VÉDELME

A Mattel cégnél büszkék vagyunk arra, hogy segítünk örömet okozni a gyermekeknek a világ minden táján, és komolyan vesszük gyermekekkel szembeni kötelezettségünket. Tekintse meg a MATTEL GYERMEKEKRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI NYILATKOZATÁT a gyermekekkel kapcsolatos adatvédelmi gyakorlataink konkrét részleteiért.

 

Gyermek/gyermekek (kölyök/kölykök). Olyan személyek, akik nem töltötték be a törvényes életkort, hogy beleegyezzenek személyes adataik gyűjtésébe és feldolgozásába. A világ legtöbb részén ezek 13 éves életkor alatti személyek. Az Európai Gazdasági Térségben (EGT) ezek a 16 éves életkor alatti személyek. Ha az életkor különböző, a „gyermekek“ azon helyi meghatározásához igazodunk, amely joghatóságban a Mattel szolgáltatások találhatók.

Információ. Az általunk gyűjtött adatok. Ábécé sorrendben ezek az alábbiakat foglalják magukban:

  • Automatikusan gyűjtött adatok. Adatokat akkor gyűjtünk automatikusan, amikor Ön a Mattel szolgáltatásokat használja, többek között az Ön élményét elősegítő és látogatóink megértését segítő adatokat, például az Ön eszközadatait, azon hálózattal kapcsolatos adatokat, amelyet Ön a Mattel szolgáltatások elérésére használ (például preferált nyelv, internetes oldalak vagy olyan szolgáltatások, amelyeket Ön egy Mattel szolgáltatás keresése előtt tekintett meg), valamint azt a tartalmat (többek között reklámokat), amelyeket megtekint, vagy amelyekre rákattint.

  • Bejelentkezési adatok.Adatok felhasználó azonosítására és érvényesítésére, hogy hozzáférhessen egy Mattel szolgáltatáshoz. A gyermekek számára ez általában a felhasználónév és a jelszó. A felnőttek számára ez általában a jelszó plusz a személyes kapcsolattartási adatok, például egy e-mail cím.

  • Érdeklődési körkel kapcsolatos vagy demográfiai adatok. Adatok a felhasználó kedvenc játékáról, színéről, Mattel karakteréről és hasonló preferenciáiról; vagy adatok egy látogatóról vagy felhasználóról, például annak neméről, életkoráról, iskolai végzettségéről, szakmájáról, foglalkozásáról vagy egyéb adatok.

  • Eszközadatok. Adatok arról az eszközről, böngészőről vagy alkalmazásról, amelyet arra használ, hogy hozzáférjen egy Mattel szolgáltatáshoz, például operációs rendszerrel, böngészővel kapcsolatosadatok, Internet Protocol (IP) cím, egyetemes eszközazonosítók (UDID), és hasonló adatok.

  • Felhasználó által létrehozott tartalom. Ön által közzétett vagy feltöltött információ, például értékelések, megjegyzések, videók vagy képek, vagy közösségi médiákon belüli interakciók. További információkért lásd Felhasználó által létrehozott tartalom.

  • Felmérésekből származó adatok. Önkéntesen adott válaszok felmérésekre vagy kérdőívekre.

  • Fizetési adatok. Tranzakció végrehajtásához megadott hitelkártyaszám vagy pénzügyi intézmény által kibocsátott egyéb információk, többek között (ha szükséges) személyes kapcsolattartási adatok.

  • Harmadik fél által megadott adatok. A Mattel vállalatcsaláddal egy harmadik félen keresztül megosztott adatok.

  • Helyadatok. Olyan adatok, amelyek lehetővé teszik az Ön pontos helyének meghatározását, például mobilalkalmazás GPS-koordinátáin keresztül.

  • Közösségi regisztrációs adatok.Bejelentkezési adatok és olyan egyéb adatok (például ismerősök listája) közösségi hálózatból, amelyeket a felhasználó megoszt a Mattel-lel, hogy hozzáférjen egy Mattel szolgáltatáshoz vagy Mattel webhelyhez.

  • Rendelési adatok.Termék vagy Mattel szolgáltatás vásárlásához megadott adatok, többek között a tranzakció teljesítéséhez szükséges adatok, például, megrendelt termékek, fizetési adatok és személyes kapcsolattartási adatok.

  • Személyes adatok.Adott személyt (közvetlenül vagy közvetve) azonosító adatok, például az illető személy neve, címe, e-mail címe, eszközének azonosítója, telefonszáma vagy kijelölt azonosítója. Amikor személyes adatokhoz közvetlenül vagy közvetve név nélküli adatok kapcsolódnak, ezeket s személyes adatokként kell kezelni.

    • A gyermekek esetében a személyes adatok magukban foglalják a gyermekről készült fotókat, videókat és hangfelvételeket.

  • Személyes kapcsolattartási adatok.Olyan adatok, amelyekkel közvetlenül fel lehet venni Önnel a kapcsolatot, például teljes neve, e-mail címe, lakcíme, telefonszáma, mobiltelefon-száma stb.

  • Érdeklődési körön alapuló reklám. Olyan termékek és szolgáltatások célzott reklámja, amelyek tevékenységei alapján valószínűleg érdeklik Önt.

  • Mattel vállalatcsalád. Amikor a Mattel vállalatcsaládra hivatkozunk ezen az alábbi vállalatokat értjük:

    • Mattel, Inc.,

    • Fisher-Price, Inc.,

    • Fuhu/nabi Brands,

    • American Girl Brands, LLC,

    • HIT Entertainment Limited, és

    • Mega Brands Inc.

    Mattel webhelyek. A Mattel vállalatcsalád által kínált webhelyek. Lásd Mattel szolgáltatások.

    Mattel szolgáltatások. A Mattel vállalatcsalád által kínált minden internetes szolgáltatás, beleértve a webhelyeket (Mattel webhelyek), alkalmazások és kapcsolódó termékek. További információkért lásd MATTEL SZOLGÁLTATÁSOK..

    Harmadik fél. A Mattel vállalatcsaláddal kapcsolatban nem lévő vállalat, többek között olyan harmadik fél webhelyek, amelyekre hivatkozunk, vagy olyan harmadik felek, amelyek internetes áruházakat vagy mobilalkalmazás-áruházakat működtetnek. További információkért lásd HARMADIK FÉL PARTNEREK ÉS HARMADIK FÉL TECHNOLÓGIAI PARTNEREK.

    • Harmadik fél partner vagy harmadik fél szolgáltató. Olyan harmadik fél, amelyet a Mattel alkalmazott, hogy segítsen a Mattel szolgáltatások nyújtásában, többek között ügynökök, kereskedők, szolgáltatók és mások.

    Harmadik fél technológiai partnerek. Harmadik felek, amelyek technológiáit felhasználjuk tartalom kínálására, felhasználóink megértésére és reklámozásra.

A Mattel szolgáltatások a Mattel vállalatcsalád által kínált internetes szolgáltatások, többek között:

  • Mattel webhelyek,

  • Internetes áruházak,

  • Bővített Mattel szolgáltatások

  • Alkalmazások és

  • Kapcsolódó termékek. Olvassa el az adott kapcsolódó termék GYIK-OT a funkciókra, az adatvédelem felelősére vonatkozó információkért, valamint a gyűjtött adatokkal kapcsolatban.

Előfordulhat, hogy együtt kell működnie egy harmadik féllel ahhoz, hogy vásároljon, letöltsön egy alkalmazást vagy egy kapcsolódó terméket használjon.

Előfordulhat, hogy lehetősége lesz egy alkalmazás vagy kapcsolódó termék csatlakoztatására vezeték nélküli szolgáltatáson keresztül.

Mattel webhelyek

Olyan Mattel webhelyeket kínáljuk, amelyen játékok, vásárlási lehetőség és a Mattel vállalatcsalád egyéb interaktív és statikus tevékenységei állnak rendelkezésre.

  • Egyes Mattel webhelyek vagy a webhelyek egyes részei gyermekeknek, míg mások felnőtteknek vannak szánva. A gyermekeknek szánt webhelyekről és a velük kapcsolatos sajátos gyakorlatokról a GYERMEKEKRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI NYILATKOZATUNKBÓLtudhat meg többet.

  • Önnek nem kell semmilyen személyes kapcsolattartási adatot megadnia a legtöbb Mattel webhely használatához, de a felnőtteknek és tizenéveseknek szánt legtöbb Mattel webhely különleges részeket és előjogokat tartalmaz a regisztrált tagok számára.

Internetes áruházak

Lehetőséget kínálunk termékek vásárlására internetes áruházainkban, alkalmazásainkban, illetve egyéb média- vagy üzleti partnereinken keresztül. Internetes áruházaink gyakran egy nagyobb Mattel webhely részei.

  • Az ügyfelek 18 évetsnél idősebbnek kell lenniük, és érvényes fizetési móddal kell rendelkezniük ahhoz, hogy vásároljanak.

  • Amikor egy ügyfél internetes rendelést ad fel, visszaigazoló e-mailt küldünk neki.

    • Időnként olyan különleges akcióval vagy termékkel kapcsolatos e-mailt is küldhetünk, amely érdekelheti az ügyfeleket.

    • Bármely ügyfél, aki nem akar internetes rendelést visszaigazoló vagy akciós e-mailt kapni, bejelölheti ezt a választását az internetes áruházi megrendelőlapon.

    • Ha olyan marketing vagy akciós e-maileket kap tőlünk, amelyeket nem szeretne megkapni, egyszerűen kövesse az egyes üzenetekben lévő „előfizetés lemondási“ utasításokat.

    • Kommunikációs beállításait is módosíthatja a MATTEL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOK (az American Girl kivételével) vagy az AMERICAN GIRL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOK (csak az American Girl esetében) menükben.

    • Ne feledje, hogy a marketing vagy akciós e-mailekről való lemondási kérelem nem befolyásolja a tranzakciós e-maileket (mint amilyenek a vásárlás, fizetett előfizetés vagy termékregisztráció).

Bővített Mattel szolgáltatások

  • Bővített Mattel szolgáltatások állhatnak rendelkezésre saját vagy gyermeke nevében havi vagy egyéb díj ellenében egyes Mattel szolgáltatások esetében.

    • Csak szülő vagy gyám regisztrálhat gyermeket bővített előfizetéses Mattel szolgáltatásban vagy a Mattel szolgáltatások bizonyos közösségi funkcióban való részvételre.

    • Gyermeke regisztrálásához megkérjük, hogy adja meg bejelentkezési adatait, valamint kapcsolattartási adatait és hitelkártyája adatait.

    • Lehetőséget kínálhatunk az előfizetési szolgáltatások díjának automatikus számlázására.

    • Ha előfizetés automatikus megújítását választja, mi és megbízható harmadik fél partnereink megőrizzük az Ön regisztrációs adatait, többek között hitelkártyája adatait is, hogy kérelmét feldolgozhassuk.

Alkalmazások

Számos szórakoztató és érdekfeszítő alkalmazást kínálunk, amelyek magukon viselik márkáink sajátosságait. Néhány esetben az alkalmazások a Mattel internetes áruházban kaphatók, de leggyakrabban harmadik fél internetes mobilalkalmazás-áruházából tölthet le vagy vásárolhat alkalmazást. További információkért tekintse meg a HIVATKOZÁSOK ÉS HARMADIK FELEK részt.

Ne feledje: Az alkalmazások használatát végfelhasználói licencszerződés (EULA) szabályozhatja a standard MATTEL FELTÉTELEK ÉS KIKÖTÉSEK mellett.

Kapcsolódó termékek

Mattel számos olyan terméket kínál a szülőknek és gyermekeknek, amelyek kapcsolódnak az internethez. Néha harmadik fél partnerekkel együttműködve kínálunk kapcsolódó termékeket.

  • • Néhány kapcsolódó terméket, mint például a kapcsolódó babamonitorokat, kizárólag a szülők használhatnak.

  • A kapcsolódó termékek használatához általában le kell tölteni egy kapcsolódó alkalmazást.

  • Néhány kapcsolódó termék esetében az adatvédelmi gyakorlatokért a harmadik fél felel.

  • Mi biztosítjuk a GYIK-OT és egyéb adatokat hogy segítsünk Önnek megérteni az illető kapcsolódó termék funkcióit (például, hogy az hang- vagy vizuális adatokat gyűjt-e), ki felel az adatvédelemért, és milyen adatokat gyűjtünk.

Vezeték nélküli szolgáltatások

Mi az Ön mobileszközén kommunikálhatunk Önnel. Ahhoz, hogy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kapják meg a Mattel szolgáltatásokat, a látogatóknak bele kell egyezniük, és meg kell erősíteniük, hogy megértették, hogy szolgáltatójuk költséget számolhat fel nekik a küldött és kapott üzenetekért, szolgáltatási csomagjuknak megfelelően. Felkérhetik, hogy újból erősítse meg ezt a megállapodást.

  • Ellenkező megállapodás hiányában normál továbbítási díjak érvényesek; ha emelt díjak érvényesek, a látogatókat regisztráció előtt értesítik erről.

  • A Mattel nem felelős a Mattel szolgáltatásokhoz való hozzáférésért vagy az azokhoz való kapcsolódásért felszámolt vezeték nélküli szolgáltatási díjakért, például a továbbítási díjakért.

  • Olyan adatokat gyűjtünk, amelyek lehetővé teszik, hogy regisztráljon egy Mattel szolgáltatás használatára. Regisztrálásához gyakran csak bejelentkezési adatokra van szükségünk.

  • Személyes kapcsolattartási adatokat gyűjtünk.

  • Egyéb személyes adatokat is gyűjtünk Önről, például érdeklődési körével kapcsolatos vagy demográfiai adatokat stb.

  • Felhasználó által létrehozott tartalmat gyűjtünk, ha a Mattel szolgáltatás megadja Önnek ezt a lehetőséget.

  • Eszközadatokat, automatikusan gyűjtött adatokat gyűjtünk, valamint olyan adatokat, amelyek segítenek, hogy hozzáférjen Mattel szolgáltatásokhoz (például bejelentkezési adatok, Wi-Fi hálózat neve stb.).

Adatokat gyűjtünk Öntől és Önről, hogy ellássuk a Mattel szolgáltatásokkal. Annak függvényében gyűjtünk adatokat, hogy milyen Mattel szolgáltatásról van szó.

Az alábbi adatokat gyűjtjük Önről:

  • Bejelentkezési adatok.

  • Személyes kapcsolattartási adatok.

  • Automatikusan gyűjtött adatok.

  • Közösségi regisztrációs adatok.

  • Rendelési adatok.

  • Fizetési adatok.

  • Szállítási név és cím, amikor vásárol, és megkér minket, hogy azt küldjük el Önnek vagy valaki másnak.

  • Helyadatok.

  • Olyan ismerősök e-mail címe, felhasználóneve vagy egyéb adatai, akinek e-kártyát akar küldeni, vagy akiket meg akar hívni, hogy ajánlattételével vegyen rész a Mattel szolgáltatásokban.

  • Adatok gyermekéről (például gyermeke személyes adatai és személyes kapcsolattartási adatai, többek közt az érdeklődési körrel kapcsolatos vagy demográfiai adatok).

  • Adatok, amelyekkel megerősíthetjük, hogy Ön a gyermek szülője vagy törvényes gyámja, többek között az Ön életkora.

  • Felhasználó által létrehozott tartalom.

  • Wi-Fi hálózat neve.

  • Felmérésekből származó adatok.

Adatokat gyűjtünk:

  • amelyeket önkéntesen oszt meg;

  • tranzakció lebonyolításához; és

  • automatikusan.

Tekintse meg a COOKIE-KRÓL ÉS TECHNOLÓGIÁKRÓL részt további információkért adatai automatikus gyűjtésére használt technológiákról.

Olyan adatokat gyűjtünk, amelyeket önkéntesen oszt meg

Számos Mattel szolgáltatásunkat anélkül használhatja, hogy bármilyen személyes kapcsolattartási adatot megadna. Ha úgy dönt, megoszthatja velünk személyes kapcsolattartási adatait, személyes adatait, bejelentkezési adatait, érdeklődési körével kapcsolatos vagy demográfiai adatait, vagy felméréssel kapcsolatos adatokat Önről vagy gyermekéről, amikor:

  • Mattel szolgáltatásra regisztrál.

  • Játékot játszik.

  • Interaktív tevékenységet használ.

  • Egyik internetes áruházunkban vásárol (lásd RENDELÉSI ADATOKAT GYŰJTÜNK).

  • Katalógust rendel.

  • Megadja egy szerencsejáték vagy egy verseny győztesét.

  • Regisztrál, hogy információt és kínálatokat kapjon.

  • Interneten jelentkezik egy állásra.

  • Felmérésre vagy kérdőívre válaszol.

  • Felhasználó által létrehozott tartalmat tesz közzé. Különleges szabályok érvényesek, lásd FELHASZNÁLÓ ÁLTAL LÉTREHOZOTT TARTALOM.

Rendelési adatokat gyűjtünk

Amikor egy ügyfél betesz egy terméket a vásárlókosárba, rendelést vagy kérést ad fel egy internetes katalógusból, a tranzakcióval kapcsolatos rendelési adatokat begyűjtjük. Ez magában foglalhatja gyermeke személyes adatait.

Amikor az ügyfelek rendelést adnak fel, regisztrálhatnak, hogy kényelmesebben töltsenek ki megrendeléseket és adjanak fel jövőbeli rendeléseket. Amikor regisztrált felhasználók visszatérnek a Webhelyre, hogy további rendeléseket adjanak fel, bejelentkezési adataikkal igazolhatják személyazonosságukat.

Automatikusan gyűjtünk adatokat, amikor Önök hozzáférnek egy Mattel szolgáltatáshoz

Bizonyos automatikusan gyűjtött adatokat gyűjtünk, többek között olyan eszközadatokat, amelyeket akkor ad meg, amikor a megfelelő Mattel szolgáltatásokat vagy Mattel webhelyeket (például a nyelvét) használja vagy megtekinti.

Azért gyűjtünk adatokat Öntől, hogy igényeit kiszolgáljuk, tartalmunkat és reklámunkat kezeljük, hatékonyan működjünk, és a Mattel szolgáltatásokat és termékeket javítsuk.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy megtegyük, amire kért minket.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy olyan adatokkal lássuk el a Mattel szolgáltatásokról és termékekről, amelyek érdekelhetik Ön és gyermekét.

  • Azért gyűjtünk információkat, hogy támogassuk a Mattel szolgáltatásokat és műveleteket.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy javítsuk a Mattel szolgáltatásokat.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy javítsuk termékeinket.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy tartalmat kínáljunk Önnek.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy szórakoztassuk Önt.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy a biztonságot fenntartsuk.

  • Azért gyűjtünk adatokat, hogy az Ön törvényes jogait és mások törvényes jogait megvédjük.

Adatokat gyűjtünk:

  • Hogy ellássuk Önt Mattel szolgáltatásokkal.

  • Hogy válaszoljunk kéréseire.

  • Hogy ellenőrizzük gyermeke életkorát.

  • Hogy végrehajtsunk egy tranzakciót.

  • Hogy teljesítsünk egy tranzakciót.

  • Hogy rendelését visszaigazoljuk.

  • Hogy frissítésekkel lássuk el rendelésének állapotáról.

  • Hogy teljesítsük ingyenes vagy fizetett előfizetéseit.

  • Hogy értesítsük a versenyek és szerencsejátékok nyerteseit.

  • Hogy ajánlásokat küldjünk olyan Mattel szolgáltatásokról, amelyek érdeklik Önt vagy gyermekét.

  • Hogy ajánlásokat küldjünk olyan termékekről, amelyek érdeklik Önt vagy gyermekét.

  • Hogy marketingkommunikációt küldjünk Önnek.

  • Hogy katalógusokat küldjünk Önnek.

  • Hogy érdeklődési körön alapuló reklámokat kínáljunk.

  • Hogy elemezzük és mérjük reklámjaink hatékonyságát.

  • Hogy Mattel szolgáltatásokat támogassunk.

  • Hogy megértsük látogatóinkat.

  • Hogy javítsunk termékeinken.

  • Hogy javítsuk a Mattel szolgáltatásokat.

  • Hogy új termékeket fejlesszünk ki.

  • Hogy új Mattel szolgáltatásokat fejlesszünk ki.

  • Hogy megőrizzük termékeink és Mattel szolgáltatásaink biztonságát, épségét és minőségét.

  • Hogy védjük a szellemi tulajdont.

  • Hogy védjük törvényes jogainkat.

  • Hogy védjük mások törvényes jogait.

Egyes vagy mindezen célokért együttműködhetünk harmadik fél partnerekkel, köztük harmadik fél technológiai partnerekkel. Néhány ilyen harmadik félről a COOKIE-KRÓL ÉS TECHNOLÓGIÁKRÓL részben tudhat meg további információkat..

Összekapcsolunk minden adatot, amelyet gyűjtöttünk, hogy jobban megértsük az Ön szükségleteit, javítsuk a Mattel szolgáltatásokat és műveleteket, kezeljük a tartalmat és a reklámokat, ajánlatokat és adatokat küldünk és jobban kiszolgáljuk Önt.

Ha az Ön régiójának törvényei szerint beleegyezést kell kapnunk Öntől, hogy egy bizonyos célra adatokat gyűjtsünk, akkor ezt abban az időpontban tesszük meg, amikor az adatokat gyűjtjük.

Néha az Önnel kapcsolatos harmadik fél által nyújtott adatokat összekapcsoljuk más, általunk gyűjtött személyes adatokkal.

Hitelesítési adatokat is gyűjthetünk.

Adatokat gyűjtünk más forrásokból

Kereskedelmi forrásokból harmadik fél által nyújtott adatokat kaphatunk Önről. Ezeket az adatokat összekapcsolhatjuk a Ön azon személyes adataival, amelyeket mi gyűjtöttünk.

Hitelesítési adatokat is gyűjthetünk (például, hogy ellenőrizzük, hogy Ön hiteles hitelkártya tulajdonos).

Adatokat az alábbi módon oszthatunk meg:

  • A megszerzett adatokat megosztjuk a Mattel vállalatcsaládban, és harmadik fél partnereinkkel.

  • Marketing célokból, az Ön beleegyezésével megosztunk néhány személyes kapcsolattartási adatot harmadik felekkel.

  • A katalógus üzletágban szokásos módon postacímeket (de e-mail címeket nem) megosztunk olyan katalógus cégekkel, amelyek termékei és szolgáltatásai érdekelhetik Önt. Ha szükséges, előbb beleegyezést kérünk Öntől. Lehetőséget adunk, hogy leiratkozzon.

  • Ha Ön megad bizonyos közösségi regisztrációs adatokat, a Mattel adatokat oszt meg az Ön közösségi hálózatával.

  • A használattal és érdeklődési körrel kapcsolatos adatokat, amelyeket cookie-k és technológia használatával szerzünk meg, harmadik fél technológiai partnerekkel osztjuk meg, és beleegyezést kérünk, ha ezt a vonatkozó jogszabály előírja. További információk AZ ÖN VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEI ÉS A VEZÉRLŐELEMEK részben.

  • Bármely megszerzett adatot (többek között személyes adatok) megosztunk, ha ezzel egy törvényes adatigénylésnek vagy bírósági idézésnek kell eleget tennünk, védenünk kell a tulajdont vagy személyek biztonságát, amikor egy Mattel vállalatot megvásárolnak vagy eladnak, vagy ha a törvény ezt másként nem engedélyezi vagy elő nem írja.

A megszerzett adatokat megosztjuk a Mattel vállalatcsaládban és harmadik fél partnereinkkel, hogy teljesíthessék a nevünkben végzett feladataikat.

Kivéve, ahogy az Adatvédelmi nyilatkozatban le van írva, nem osztunk meg olyan személyes kapcsolattartási adatokat, amelyeket interneten kapunk gyermekektől és gyermekekről a Mattel vállalatcsaládon kívüli más vállalatokkal, azok közvetlen marketing céljaira.

Adatok megosztása harmadik fél partnereinkkel

Adatokat számos harmadik fél partnerrel oszthatunk meg. Ezek:

  • Biztosítják az adatbázist és a kiszolgáló-karbantartást és biztonságot.

  • Segítenek tranzakciókat kezelni.

  • Segítenek rendeléseket és kérelmeket feldolgozni.

  • Segítenek ajánlatainkat elemezni.

Egyéb hasonló szolgáltatásokat is nyújtanak a Mattel vállalatcsaládnak. Megköveteljük, hogy azon harmadik fél partnerek, amelyek adatokhoz férnek hozzá, védjék az adatokat.

Adatok megosztása harmadik felekkel marketing célokból

  • A katalógus címzettjeinek bizonyos neveit és postacímeit megosztjuk olyan harmadik felekkel, amelyek katalógusai érdekelhetik Önt. Ha szükséges, előbb beleegyezést kérünk Öntől. Ön bármikor leiratkozhat.

  • Az Ön beleegyezésével a Mattel személyes kapcsolattartási adatokat oszt meg olyan termékeket és szolgáltatásokat kínáló külső vállalatokkal, amelyek érdekelhetik Önt.

  • Ha ezt kéri tőlünk, töröljük nevét arról a listáról, amelyet külső vállalatoknak adunk. Tekintse meg a MATTEL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOK (az American Girl kivételével) vagy az AMERICAN GIRL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOK (csak az American Girl esetében) menüt.

Adatok megosztása közösségi hálózatokkal

Ha közösségi regisztrációs adatokat ad meg Mattel szolgáltatásra vagy Mattel webhelyre való bejelentkezéshez, akkor adatokat osztunk meg az Ön közösségi hálózatával, például azt a tényt, hogy bejelentkezett egy Mattel szolgáltatásba vagy Mattel webhelyre, vagy a Mattel szolgáltatásban vagy Mattel webhelyen végzett tevékenységét. Üzeneteket küldhetünk a közösségi hálózaton keresztül, hogy Önnek kommunikáljunk.

Adatok megosztása harmadik fél technológiai partnerekkel

A használattal és érdeklődési körrel kapcsolatos adatokat, amelyeket cookie-k és technológia használatával szerzünk meg, harmadik fél technológiai partnerekkel osztjuk meg, és beleegyezést kérünk, ha ezt a vonatkozó jogszabály előírja. További információk itt: AZ ÖN VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEI ÉS A VEZÉRLŐELEMEK..

Adatok megosztása törvényes jogok védelme és törvényes kötelezettsége teljesítése érdekében

Ha a Mattel úgy véli, hogy bárkinek a viselkedése bármely Mattel szolgáltatásban kárt okozhat nekünk, a Mattel szolgáltatásoknak, vagy bármely személynek vagy tulajdonban, közzétehetünk személyes adatokat, hogy ezt a károkozást megakadályozzuk. Ebben az esetben megpróbálhatjuk azonosítani a jogsértőt, kapcsolatba léphetünk vele, vagy bírósági eljárást indíthatunk ellene.

Közzétehetünk személyes adatokat, ha úgy véljük, hogy a közzétételt a törvény előírja vagy engedélyezi, illetve hogy egy törvényes kérelemnek vagy bírósági idézésnek eleget tegyünk.

  • A Mattel szolgáltatások hivatkozhatnak más internetes tartalomra, illetve használhatnak ilyent. Harmadik fél webhelyek adatgyűjtési gyakorlatai vagy feltételei nincsenek ellenőrzésünk alatt. Ezekre a webhelyekre a harmadik fél adatvédelmi irányelve és használati feltételei érvényesek.

  • Számítógépe vagy mobileszköze beállításai lehetővé tehetik, hogy blokkoljon vagy részben blokkoljon egyéb tartalmat, de lehet, hogy azok a beállítások nem minden esetben hatékonyak.

  • Lehet, hogy tud rendelni vagy regisztrálni harmadik fél szállítón keresztül. A harmadik fél szállítóval végzett tevékenységre a harmadik fél adatvédelmi irányelve és használati feltételei érvényesek.

  • Mi együttműködünk harmadik fél partnerekkel, hogy Mattel szolgáltatásokat kínáljunk.

Egyéb webhelyek, amelyekre hivatkozunk

A Mattel szolgáltatások kapcsolódhatnak olyan más internetes tartalomhoz, amely nincs az ellenőrzésünk alatt.

  • Hivatkozhatunk közösségi média webhelyekre vagy olyan webhelyekre, amelyek termékeinket értékesítik.

  • Hivatkozhatunk olyan egyéb harmadik fél webhelyekre vagy szolgáltatásokra, amelyekről úgy véljük, hogy érdekelhetik Önt.

  • Arra ösztönözzük, hogy figyelmesen olvassa el a harmadik fél szolgáltatók adatvédelmi irányelvét és használati feltételeit, mivel ezek nem esnek jelen Adatvédelmi nyilatkozat hatálya alá, és a Mattel nem felel értük.

  • Módosíthatja böngészője, eszköze vagy egyéb szoftverje beállításait, hogy blokkolja ezeket a harmadik feleket. Előfordulhat, hogy ezek a beállítások néha nem hatékonyak.

Harmadik fél szállítók

Amikor rendelést ad fel vagy regisztrál egy olyan Mattel szolgáltatásra, amelynél a tranzakciókat harmadik fél szállító kezeli (például a PayPal), ezek a tranzakciókat a szállító webhelyén keresztül bonyolítják le.

  • Önnek el kell olvasnia a harmadik fél webhelyének feltételeit és kikötéseit, valamint adatvédelmi irányelvét, mielőtt bármilyen személyes adatot beküldene, vagy bármilyen tranzakciót bonyolítana le a harmadik fél webhelyén keresztül.

  • A Mattel nem felel semmilyen harmadik felekkel lebonyolított tranzakcióért, sem azok tartalmáért, feltételeiért és kikötéseiért vagy adatvédelmi irányelveiért.

Harmadik fél partnerek és harmadik fél technológiai partnerek

  • Mi együttműködünk harmadik fél partnerekkel, hogy Mattel szolgáltatásokat kínáljunk. Felkérjük őket, hogy óvatosan kezeljék a rájuk bízott adatokat.

  • Együttműködünk harmadik fél technológiai partnerekkel, hogy tartalmat biztosítsunk, megértsük felhasználóinkat, és reklámot tegyünk közzé a Mattel webhelyeken és harmadik fél webhelyeken. Olvassa el a COOKIE-KRÓL ÉS TECHNOLÓGIÁKRÓL című részt, és ismerkedjen meg olyan rendelkezésre álló eszközökkel, amelyek segítenek Önnek felügyelet alatt tartani a HARMADIK FÉL TECHNOLÓGIA LISTÁN és a MOBIL HARMADIK FÉL TECHNOLÓGIA LISTÁN szereplő néhány technológiát.

Mobilalkalmazás-áruházak

  • Lehet, hogy regisztrálnia kell és be kell jelentkeznie egy harmadik fél mobilalkalmazás-áruházba, mielőtt egy Mattel alkalmazást letölthetne vagy vásárolhatna, vagy alkalmazáson belüli vásárlást végezhetne Mattel alkalmazást használva.

  • Amikor Mattel alkalmazást tölt le, vagy mobilplatformján keresztül Mattel alkalmazást használ internetes funkciókkal, az alkalmazás szolgáltatója általában bizonyos adatokat is gyűjt az eszközről és az alkalmazásról. A Mattel nem ellenőrzi az alkalmazásáruházak követelményeit vagy irányelveit; a mobilalkalmazás-áruházak adatvédelmi irányelveit és használati feltételeit Önnek kell elolvasnia, mielőtt bármely alkalmazást letöltene vagy használna, és ellenőrizze eszköze beállításaiban a felügyeleti beállításokat.

Az Ön választási lehetőségei

Mi tiszteletben tartjuk az Ön azzal kapcsolatos választásait, hogy akciós ajánlatokat és frissítéseket kapjon tőlünk. A MATTEL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOK vagy az AMERICAN GIRL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOK menüben módosíthatja, hogy milyen leveleket kapjon tőlünk.

Kiválaszthatja azon személyes adatait, amelyeket a Mattel a MATTEL GDPR VÁLASZTÁS PORTÁLON (az American Girl kivételével) vagy az AMERICAN GIRL GDPR VÁLASZTÁS PORTÁLON (csak az American Girl esetében) tárol. A szülők hozzáférhetnek gyermekeik személyes adataihoz, és megválogathatják azokat a SZÜLŐI HOZZÁFÉRÉSI ŰRLAPON.

Alkalmazás vezérlőelemei

Eszköze lehetővé teheti leküldéses értesítések, helyadatok, alkalmazáson belüli vásárlások vagy az internetelérés képességének blokkolását vagy irányítását.

Az Ön választási lehetőségei a levelezést illetően

Ha bármikor meg akarja akadályozni, hogy akciós frissítéseket vagy termékinformációkat kapjon, módosíthatja MATTEL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSAIT vagy AMERICAN GIRL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSAIT. Leveleink és e-mailünk arról is tartalmaz információt, hogy hogyan iratkozzon le a szolgáltatásról. Az e-mailben küldött leiratkozási kérelmeket 10 munkanap alatt dolgozzuk fel. A postai levélben érkezett leiratkozási kérelmek feldolgozása hosszabb ideig tarthat.

Az Ön választási lehetőségei és ellenőrzése személyes adatai felett

Ha személyes adatait akarja elérni, frissíteni vagy törölni; beleegyezését visszavonni személyes adatai általunk történő gyűjtésével vagy felhasználásával kapcsolatban; kifogást emelni személyes adatai általunk történő feldolgozása miatt; vagy hordozható másolatot kérni személyes adatairól, hozzáférhet a MATTEL GDPR VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG PORTÁLHOZ (az American Girl kivételével) vagy az AMERICAN GIRL GDPR VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG PORTÁLHOZ (csak az American Girl esetében). Ezeket a portálokat arra használhatja, hogy megválogassa, hogy a Mattel milyen adatokkal rendelkezzen Önről.

Szülői felügyelet

A szülők hozzáférhetnek gyermekeik adataihoz, és megválogathatja, hogy a Mattel hogyan használhatja azokat az adatokat, beleértve az adatok frissítését vagy törlését, a’ SZÜLŐI HOZZÁFÉRÉSI ŰRLAPON.

Alkalmazás vezérlőelemei

Az alkalmazásokban az alábbiakat teheti meg:

  • A beépített mobileszköz beállításokat és vezérlőelemeket az alábbiakra használhatja:

    • Leküldéses értesítések kezelése.

    • Helyadatok kezelése.

    • Alkalmazáson belüli vásárlások kezelése vagy korlátozása.

    • Kamera, mikrofon és fényképtekercs, album vagy gyűjtemény engedélyek kezelése.

  • Webböngészés blokkolása a hálózati hozzáférés kikapcsolásával az eszközön, vagy a böngésző kikapcsolásával.

A vezérlőelemek elérhetősége vagy választhatósága eszközétől függően változhat.

Ez a rész összefoglalja GYERMEKEKRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI NYILATKOZATUNKAT, amelyet részletesen elolvashat.

Külön megjegyzés szülőknek és törvényes gyámoknak

Ezen Adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott módon, különleges intézkedéseket hozunk a gyermekek védelmében. Segítsen nekünk gyermeke adatainak védelmében, megtanítva őket, hogy soha ne adják meg személyes adataikat az Ön engedélye nélkül.

A gyermekek adatainak védelme

  • Mi nem gyűjtünk személyes kapcsolattartási adatokat gyermekektől azokban a Mattel szolgáltatásokban, amelyek gyermekeket szólítanak meg, a szülő vagy a törvényes gyám engedélye nélkül, kivéve a törvény által engedélyezett korlátozott körülmények között.

  • Egyes adatokat (például IP-cím, mobileszköz UDID-je, operációs rendszer stb.) automatikusan gyűjtünk, olyan technológiákat használunk, mint például a cookie-k, hogy biztosítsuk műveleteink működőképességét és támogassuk azokat. Ahol szükséges, beleegyezést kérünk.

  • Nem kérünk annál több személyes adatot, mint ami okvetlenül szükséges ahhoz, hogy a gyermek részt vegyen egy tevékenységben.

  • Lépéseket teszünk annak megakadályozására, hogy a gyermekek személyes adatokat tegyenek közzé vagy fedjenek fel nyilvánosan.

  • Monitorozó és szűrő technológiát használunk abból a célból, hogy megakadályozzuk a gyermekeket, hogy szülői engedély nélkül személyes adatokat tegyenek közzé olyan Mattel szolgáltatásokban, amelyek gyermekeket szólítanak meg.

  • A látogatóktól kérhetjük születési dátumuk vagy földrajzi helyadataik megadását, mielőtt hozzáférnének egy Mattel szolgáltatáshoz vagy személyes adatokat adnának meg.

A szülők hozzáférhetnek gyermekeik adataihoz, és kérhetik tőlünk, hogy frissítsük vagy töröljük azokat, a SZÜLŐI HOZZÁFÉRÉSI ŰRLAPON.

További információért a gyermekek adatainak védelmével kapcsolatban, olvassa el a teljes GYERMEKEKRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI NYILATKOZATUNKAT.

YÖn közzétehet vagy feltölthet felhasználó által létrehozott tartalmat a Mattel szolgáltatásokra.

Egyes Mattel szolgáltatások lehetőséget adhatnak Önnek felhasználó által létrehozott tartalom feltöltésére.

  • Nem minden Mattel szolgáltatás teszi lehetővé, hogy felhasználó által létrehozott tartalmat tegyen közzé.

    • A Mattel szolgáltatásokban a gyermekeknek szánt közösségi megosztás úgy van kialakítva, hogy a gyermekek személyes kapcsolattartási adatai csak szülői beleegyezéssel legyenek megoszthatók a látogatók között.

    • Az Ön beleegyezése nélkül nincs hozzáférésünk az Ön eszközéhez, kamerájához, mikrofonjához, névjegylistájához, fotóihoz, videóihoz vagy hangfájljaihoz.

    • Egyes kapcsolódó termékünk nem lesz teljesen működőképes, ha Ön nem engedélyezi a kamerát vagy a mikrofont.

  • A felhasználó vagy egy szülő gyermeke nevében történő regisztrálása a gyermeket megszólító Mattel szolgáltatásokhoz szükséges lehet a Mattel szolgáltatás aktiválásához vagy az összes szolgáltatás eléréséhez.

  • • A közösségi hálózati tevékenységekre különleges szabályok lehetnek érvényesek. Ne feledje figyelmesen elolvasni bármely további közzétett szabályt, valamint MATTEL FELTÉTELEINKET ÉS KIKÖTÉSEINKET.

Arra törekszünk, hogy az adatokat biztonságosan megőrizzük, de nem garantálhatjuk az adatokkal kapcsolatos biztonsági intézkedések hibamentességét.

Arra törekszünk, hogy üzletileg ésszerű eszközökkel megvédjük az adatokat, amelyeket a Mattel szolgáltatások használata során ad meg nekünk.

  • Mi és ügynökeink, valamint kapcsolt vállalkozásaink kódolást és egyéb biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, hogy továbbítás közben megvédjük a fizetési adatokat, és belső eljárásokat alkalmazunk, hogy rendszereinkben védjük ezeket az adatokat.

  • Harmadik fél partnereinktől megköveteljük, hogy betartsák az ágazaton belül elfogadott legjobb gyakorlatokat a személyes kapcsolattartási adatok és az általuk kezelt egyéb adatok védelmére.

  • Legyen tudatában annak, hogy noha nagyon keményen dolgozunk azon, hogy adatait megvédjük, egyetlen módszer sem 100%-osan biztonságos.

  • Harmadik felek biztonsági eljárásait nem garantálhatjuk

  • Azt javasoljuk, hogy ismerje meg és használja az eszközöket, szokásokat és gyakorlatokat, hogy megvédje saját magát és családját. Például azt javasoljuk, hogy olyan egyedi jelszavakat használjon, amelyeket mások nehezen tudnának lemásolni vagy kitalálni.

  • A Mattel szolgáltatásokat és kiszolgálókat az Egyesült Államok törvényei szabályozzák, amelyek eltérő adatvédelmi követelményeket tartalmazhatnak adatai vonatkozásában azoktól a törvényektől, amelyek lakóhelyén érvényesek.

  • Kiszolgálóink az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban vannak. Felhőalapú szolgáltatásaink is vannak.

  • Szabványos szerződési cikkelyeket alkalmazunk személyes adatok továbbítására az Európai Gazdasági Térségből (EGT) vagy Svájcból nem EGT országokba.

  • A Mattel szolgáltatások Ön általi használata az adatok gyűjtésének, továbbításának, feldolgozásának és használatának hatálya alá esik jelen Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően.

  • Ha nem ért egyet jelen Adatvédelmi nyilatkozattal, ne használja a Mattel szolgáltatásokat.

A Mattel szolgáltatások, a Mattel szolgáltatásokat rendelkezésre bocsátó kiszolgálók, és az adatbázisok, ahol az adatokat tároljuk, olyan országokban lehetnek, amelyek adatvédelmi törvényei különböznek azokétól, ahol Ön lakik.

  • A Mattel szolgáltatások kiszolgálói az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban találhatók. Felhőalapú szolgáltatásokat is használhatunk, amelyek kiszolgálói a világ bármely részén lehetnek.

  • Azon felhasználók esetében, akik Mattel szolgáltatások általi használata azt eredményezi, hogy személyes adataikat az Európai Gazdasági Térségből (EGT) vagy Svájcból nem EGT országokba továbbítják, a Szabványos szerződési cikkelyeket alkalmazzuk.

  • A Mattel szolgáltatások használata esetén az adatok továbbítása, gyűjtése, feldolgozása és használata ezen Adatvédelmi nyilatkozatban a MATTEL FELTÉTELEKBEN ÉS KIKÖTÉSEKBEN és az adatgyűjtés időpontjában megadott más feltételekben és kikötésekben meghatározott módon történik.

  • Ha nem egyezik bele, hogy ezen adatok továbbítása, gyűjtése, feldolgozása vagy használata ezen feltételek szerint történjen, ne használja a Szolgáltatásokat.

  • Ezen Adatvédelmi nyilatkozatot időről időre frissítjük az itt történő közzétételével.

  • Értesítés nélkül nem módosítjuk a korábban gyűjtött adatok kezelési módját. Ha szükséges, az Ön beleegyezését is kérjük.

Időről időre frissíthetjük Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Amikor ez megtörténik, úgy értesítjük Önt az új rendelkezésekről, hogy közzétesszük azokat a Mattel webhelyeken.

  • Értesítése és, szükség esetén, beleegyezése nélkül nem végzünk lényeges módosítást azon a módon, ahogyan a korábban gyűjtött személyes adatait kezeljük.

Ha Ön kaliforniai lakos, bizonyos jogokkal rendelkezik.

A Kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1798.83. paragrafusa szerint a kaliforniai lakosoknak joguk van arra, hogy évente egyszer tájékoztatást kapjanak azon harmadik felekről, amelyekkel adatokat osztottunk meg Önről az ő marketing céljaikra az előző naptári évben, és hogy megkapják a megosztott személyes adatok kategóriáinak a leírását. Ehhez a kérelemhez töltse ki és küldje el nekünk az ADATVÉDELMI KÉRELEM ŰRLAPOT. A kérelem beérkezését követő 30 napon belül válaszolunk Önnek.

Ha Ön az Európai Gazdasági Térség (EGT) egyik tagállamának állampolgára, és kérdései vannak a Mattel adatvédelmi gyakorlatát illetően, aggályai megosztásához az EGT felügyeleti hatóságaihoz fordulhat.

Ha Ön az Európai Gazdasági Térség (EGT) egyik tagállamának állampolgára, jogait az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) szerint gyakorolhatja, megtekintve a MATTEL GDPR VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG PORTÁLT vagy az AMERICAN GIRL GDPR VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG PORTÁLT. A Mattel adatvédelmi gyakorlataival kapcsolatos aggályaival az EGT-n belüli felügyeleti hatóságokhoz is fordulhat, beleértve saját tagállamát is. Az EGT-ben kínált Mattel szolgáltatások esetében a fő felügyeleti hatóság a holland adatvédelmi hatóság, az Autoriteit Persoonsgegevens.

Semmilyen intézkedést nem hozunk az egyes böngészőkben rendelkezésre álló „követés letiltása“ jelzésekre.

Egyes webböngészők „követés letiltása“ jelzést közvetíthetnek. A webböngészők különböző módon építhetik be vagy aktiválhatják ezeket a szolgáltatásokat, ezért nem világos, hogy ezeket a felhasználók tudatosan aktiválták-e vagy sem. Ennek eredményeképpen ezúttal nem hozunk intézkedéseket, hogy válaszoljunk ezekre a jelzésekre. Cookie-beállításait saját böngészőjének beállításaiban kezelheti, elfogadva vagy blokkolva néhány vagy az összes cookie-t, vagy értesítést kérve, hogy beleegyezhessen a cookie-kba. Ha minden cookie-t blokkol, előfordulhat, hogy a Mattel webhelyek néhány szolgáltatása nem lesz elérhető az Ön számára.

Azok a Mattel szolgáltatásokat, amelyekben az alábbi bizalompecsétek megjelennek, az illető szervezetek tanúsítják:

  • Szórakoztató Szoftvereket Minősítő Tanács (ESRB) adatvédelmi tanúsítvány programja

  • kidSAFE bizalompecsét program

ESRB adatvédelmi tanúsítvány programja
A Mattel érvényes engedélyes, és elismert tagja a SZÓRAKOZTATÓ SZOFTVEREKET MINŐSÍTŐ TANÁCS ADATVÉDELMI TANÚSÍTVÁNY PROGRAMJÁNAK („ESRB adatvédelmi tanúsítvány“). Az ESRB adatvédelmi tanúsítvány bizalompecsétjei megjelennek azokon Mattel szolgáltatásokon, amelyek részt vesznek a programban. Az ESRB adatvédelmi tanúsítvány programja a biztosítéka annak, hogy adat-közzétételi gyakorlataink felelősek és megfelelőek.
Annak érdekében, hogy segítsünk adatai védelmében, önkéntesen vállalkoztunk erre az adatvédelmi kezdeményezésre, és azon Mattel szolgáltatásokat, amelyeken az ESRB adatvédelmi tanúsítványának bizalompecsétje közzé van téve, felülvizsgáltuk, és az ESRB adatvédelmi tanúsítványával tanúsítottuk, hogy eleget tegyünk a létező internetes adatgyűjtési, adathasználat és közzétételi gyakorlatoknak. Ezen adatvédelmi program engedélyeseként az ESRB által függetlenül kezelt szolgáltatás-ellenőrzések és egyéb végrehajtási és felelősségre vonhatósági mechanizmusok hatálya alá esünk.
Ha úgy véli, hogy nem válaszoltunk egy adatvédelemre vonatkozó kérdésére egy olyan Mattel szolgáltatással vagy Mattel webhellyel kapcsolatban, amely az ESRB adatvédelmi tanúsítványának bizalompecsétjét viseli, vagy ha egy Mattel szolgáltatással vagy Mattel webhellyel kapcsolatos kérdésére nem kapott kielégítő választ, írjon az ESRB-nek az http://www.esrb.org/privacy/contact.aspx weboldalon, vagy az alábbi címre:

ESRB
Címzett: Privacy Certified Program
420 Lexington Avenue, Suite 2240 New York, NY 10170
privacy@esrb.org

Az ESRB és a Mattel nem kapcsolt vállalkozások, és nem segíthet Önnek adatvédelemmel kapcsolatos problémákban.

Kidsafe bizalompecsét program
A Mattel néhány kapcsolódó terméke a kidSAFE bizalompecsétet viseli. Ez azt jelenti, hogy a kidSAFE bizalompecsétet viselő termékeket és Mattel szolgáltatásokat függetlenül ellenőrizte, tanúsította vagy listázta a kidSAFE, hogy eleget tegyenek az internetes biztonság vagy adatvédelem bizonyos normáinak, és hogy a Mattel és bármely technológiai partnere engedéllyel rendelkezik a kidSAFE bizalompecsét megjelenítésére azzal a termékkel kapcsolatban.
Ha kérdése van egy olyan Mattel szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban, amely a kidSAFE bizalompecsétet viseli, írjon a kidSAFE-nek a https://www.proprofs.com/survey/t/?title=xs7un címre.

Arra törekszünk, hogy irányelveink mindig átláthatóak és világosak legyenek. Forduljon hozzánk, ha kérdései vannak.

Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon hozzánk fordulni! Ha Ön szülő, és hozzá akar férni gyermeke adataihoz, használja a SZÜLŐI HOZZÁFÉRÉSI ŰRLAPOT. Ha a tőlünk kapott marketing-üzenetek tekintetében frissíteni vagy módosítani szeretné beállításait, nyissa meg a MATTEL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOKAT (az American Girl kivételével) vagy az AMERICAN GIRL KOMMUNIKÁCIÓS BEÁLLÍTÁSOKAT (csak az American Girl esetében). Ha meg akarja tudni, hogy a Mattel-nek milyen adatai vannak Önről, vagy meg akarja válogatni azokat, használja a MATTEL GDPR VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG PORTÁLT ( (az American Girl kivételével) vagy az AMERICAN GIRL GDPR VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG PORTÁLT(csak az American Girl esetében).


A Mattel, Fisher-Price, Fuhu/Nabi Brands, HIT Entertainment, és MEGA Brands esetében:

  • Mattel Consumer Services
    636 Giard Avenue
    East Aurora, NY 14052
    Az Egyesült Államokban vagy Kanadában: 800-524-TOYS (800-524-8697)

    email: service@mattel.com
    Ha nem az Egyesült Államokban vagy Kanadában lakik, forduljon IDE

Az American Girl esetében:

  • American Girl
    P.O. Box 620497
    Middleton, WI 53562-0497
    Telefonszám: 800-845-0005 Fax: 608-836-0761
    email: service@americangirl.com

mattel
XXXX
dev
left
s5Z2MyOlF46r3PXZUl9hPiwU2cYK