Mattel Opća uredba o zaštiti osobnih podataka

Ažurirano 12. travnja 2018.

Vaša privatnost vrlo je važna u grupi tvrtki Mattel. Ova izjava o zaštiti privatnosti opisuje podatke koje Mattel prikuplja o vama, podatke o našoj komunikaciji s vama putem naših Mattel usluga te načine na koje koristimo te informacije. Opisuje i koje se informacije trećih strana prikupljaju o vama te na koji se način koriste te informacije. Ključni pojmovi označeni su kurzivom i podebljani (na ovaj način), a nalaze se u poglavlju DEFINICIJE. Ova izjava o zaštiti privatnosti prikazuje primjere informacija koje prikupljamo, način na koji ih koristimo te vaše dostupne mogućnosti. Ti primjeri možda neće biti iscrpni ili isključivi.

Izjava se odnosi na Mattel usluge, uključujući Mattel stranice, aplikacije, mobilne aplikacije, online usluge i povezane proizvode. Mattel Stranice podložne su MATTEL ODREDBAMA I UVJETIMA. Mogu se primijeniti drugi uvjeti, ugovori o licenci s krajnjim korisnicima i dodatna pravila. Svakom vašom upotrebom Mattel usluga potvrđujete da se slažete s ovom izjavom. Ako se ne slažete sa svim uvjetima ove Izjave o zaštiti privatnosti, molimo vas da ne koristite Mattel usluge.

PRIVATNOST DJECE

U Mattelu se ponosimo time što pomažemo donijeti radost djeci diljem svijeta, a našu odgovornost prema djeci shvaćamo ozbiljno. Molimo Vas da u MATTELOVOJ IZJAVI O PRIVATNOSTI DJECE pročitate pojedinosti o našim praksama zaštite privatnosti djece.

 

Dijete/djeca (mališan/mališani). Pojedinci koji nemaju zakonsku dob potrebnu za pristanak na prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka. U većini zemalja u svijetu to su pojedinci mlađi od 13 godina. Na području Europskog gospodarskog prostora (EGP) to su pojedinci mlađi od 16 godina. Pridržavamo se lokalnih definicija “djece” za upotrebu Mattel usluga iz onih zemalja u kojima je dobna granica drugačija.

Informacije. Podaci koje prikupljamo. Po abecednom redu to podrazumijeva:

  • Automatski prikupljene podatke. Podatke koji se automatski prikupljaju dok koristite Mattel usluge, uključujući podatke koji pojednostavljuju vaše iskustvo i pomažu nam razumjeti potrebe naših posjetitelja kao što su podaci o vašem uređaju, podatke o mreži koju koristite za pristupanje Mattel uslugama (kao što je odabrani jezik ili online stranica i usluge koje ste koristili prije Mattel usluga) te sadržaje (uključujući i oglase) koje možete pregledavati ili na koje ste kliknuli.

  • Interesne i demografske podatke. Podatke o omiljenim igrama, bojama, Mattel figuricama i sličnim omiljenim proizvodima ili podatke o posjetitelju ili korisniku kao što su spol, starost, izobrazba, profesija, zanimanje ili druge podatke.

  • Korisnički generirane sadržaje. Podatke koje objavljujete ili prenosite, poput recenzija, komentara na video uratke ili fotografije te podatke o interakcijama na društvenim mrežama. Pročitajte više o korisnički generiranom sadržaju.

  • Osobne podatke. Podatke za identifikaciju (izravnu ili neizravnu) pojedinca, poput imena, adrese, adrese e-pošte, identifikatora uređaja, telefonskog broja ili dodijeljenog identifikatora za pojedinca. Ako su anonimni podaci, izravno ili neizravno, povezani s osobnim podacima, s takvim podacima postupat će se kao i s osobnim podacima.

    • Za djecu, osobni podaci uključuju i fotografije, video i audio uratke o djeci.

  • Osobne kontaktne podatke. Podatke koji nam omogućuju da vas izravno kontaktiramo, poput vašeg punog imena, adrese e-pošte, kućne adrese, telefonskog broja, broja mobilnog telefona itd.

  • Podatke o uređaju. Podatke o uređaju, pretraživaču ili aplikaciji koje koristite za pristupanje Mattel uslugama kao što je operativni sustav, podatke o pretraživaču, internet protokolu i IP adresi, univerzalnom identifikatoru uređaja (UDID) i slične podatke.

  • Podatke o lokaciji. Podatke koji omogućuju precizno određivanje vaše lokacije pomoću GPS koordinata na mobilnoj aplikaciji.

  • Podatke o prijavi. Podatke za identifikaciju i potvrdu korisnika koji omogućuju pristup Mattel uslugama. Za djecu to su obično korisničko ime i lozinka. Za odrasle to su obično lozinka te dodatni osobni kontaktni podaci poput adrese e-pošte.

  • Podatke o narudžbi. Podatke priskrbljene za kupnju proizvoda ili Mattel usluge, uključujući detalje potrebne za novčane transakcije potrebne za kupnju proizvoda, podatke o uplati i osobne kontaktne podatke.

  • Podatke o uplati. Broj kreditne kartice ili druge podatke izdane od strane financijske ustanove potrebne za dovršavanje transakcije, uključujući (ako je primjenjivo) i osobne kontaktne podatke.

  • Podatke o anketi. Odgovore koje ste dobrovoljno dali u anketama ili upitnicima.

  • Podatke o prijavi na društvene mreže.Podatke o prijavi i druge podatke (poput popisa prijatelja) s društvenih mreža, koje korisnik dijeli s Mattelom za pristupanje Mattel uslugama ili Mattel stranici.

  • Podatke primljene od trećih strana. Podatke podijeljene s grupom tvrtki Mattel od treće strane.

Oglašavanje na temelju interesa. Ciljani oglasi za proizvode i usluge koje bi vas mogle interesirati na temelju vaših aktivnosti.

Grupa tvrtki Mattel. Kada spominjemo grupu tvrtki Mattel u ovoj izjavi, to se odnosi na slijedeće tvrtke:

  • Mattel, Inc.

  • Fisher-Price, Inc.

  • Fuhu/Nabi Brands,

  • American Girl Brands, LLC,

  • HIT Entertainment Limited i

  • Mega Brands Inc.

Mattel stranice. Web-stranice koje nudi grupa tvrtki Mattel. Vidi Mattel usluge.

Mattel usluge. Sve internetske usluge koje nudi grupa tvrtki Mattel, uključujući web-stranice (Mattel stranice), aplikacije i povezane proizvode. Pročitajte više u poglavlju MATTEL USLUGE.

Treća strana. Tvrtka koja nije povezana s grupom tvrtki Mattel, uključujući i web stranice trećih strana čije se poveznice nalaze na našim stranicama, treće strane koje upravljaju online trgovinama ili trgovinama s mobilnim aplikacijama. Pročitajte više u poglavlju PARTNERI TREĆIH STRANA I PARTNERI TREĆIH STRANA ZA TEHNIČKU PODRŠKU

  • Partner treće strane ili pružatelj usluga treće strane.Treća strana koju je Mattel angažirao kao pomoć pri pružanju Mattel usluga, uključujući agente, trgovce, pružatelje usluga i druge.

  • Partneri trećih strana za tehničku podršku. Treće strane čije tehnologije koristimo za ponudu sadržaja, razumijevanje naših korisnika i oglašavanje.

 

Mattel usluge su online usluge koje nudi grupa tvrtki Mattel, uključujući:

  • Mattel stranice,

  • online trgovine,

  • poboljšane Mattel usluge,

  • aplikacije i

  • povezane proizvode. Provjerite ČPP povezanih proizvoda za više informacija o značajkama, tko je odgovoran za privatnost i koji podaci se prikupljaju.2}

Možda ćete biti povezani sa sučeljem treće strane za obavljanje kupovine, preuzimanje aplikacije ili uporabu povezanog proizvoda.

Možda ćete imati priliku povezati se s aplikacijom ili povezanim proizvodima putem bežične usluge.
 

Mattel stranice

Na Mattel stranicama nalaze se igre, podaci, sadržaji za kupovinu te druge interaktivne i statične aktivnosti grupe tvrtki Mattel.

  • Neke Mattel stranice ili područja na stranicama namijenjena su za djecu, a neka su područja namijenjena i za odrasle. Naučite više o stranicama za djecu i o posebnim praksama u našoj IZJAVI O ZAŠTITI PRIVATNOSTI DJECE.

  • Za upotrebu većine Mattel stranica ne trebate dijeliti osobne kontaktne podatke. Ipak, većina Mattel stranica za odrasle i tinejdžere sadrže posebne odjeljke i dodatne mogućnosti za već registrirane članove.

Online trgovine

Nudimo priliku za kupnju proizvoda u našim online trgovinama pomoću aplikacija ili pomoću drugih medijskih ili poslovnih partnera. Online trgovine često su dio veće Mattel ponude.

  • Kupci moraju biti stariji od 18 godina i imati valjanu metodu plaćanja za kupnju proizvoda.

  • Kod online narudžbe kupcu ćemo putem e-pošte poslati poruku s potvrdom.

    • Možda ćemo povremeno slati i poruke e-poštom koje sadrže posebnu promociju ili proizvode koji bi mogli zainteresirati kupce.

    • Svaki kupac koji ne želi primati potvrdu o online narudžbi ili promotivnu e-poštu, svoje želje može navesti u online obrascu za narudžbu.

    • Ako primite neželjenu marketinšku ili promotivnu e-poštu, jednostavno slijedite upute za “otkazivanje pretplate” koje se nalaze u svakoj poruci.

    • Možete promijeniti i vaše postavke komunikacije u MATTEL POSTAVKAMA KOMUNIKACIJE (osim za American Girl) ili u AMERICAN GIRL POSTAVKAMA KOMUNIKACIJE (samo za American Girl).

    • Molimo vas da uzmete u obzir da zahtjev za otkazivanjem pretplate na našu promotivnu e-poštu neće utjecati na e-poštu povezanu s transakcijama (poput one koja se odnosi na kupnju proizvoda, plaćenu pretplatu ili registraciju proizvoda).

Poboljšane Mattel usluge

  • Poboljšane Mattel usluge mogu biti dostupne vama ili u ime vašeg djeteta u sklopu mjesečne ili druge naknade, uz neke Mattel usluge.

    • Samo roditelj ili staratelj može prijaviti dijete za sudjelovanje u poboljšanoj pretplati na Mattel usluge ili određene značajke Mattel usluga.

    • Za prijavu i registraciju vašeg djeteta od vas ćemo zatražiti i vaše podatke za prijavu, dodatne kontaktne detalje i podatke vaše kreditne kartice.

    • Možda ćemo vam ponuditi i mogućnost automatske naplate iznosa za pretplatu.

    • Ako odaberete automatsku obnovu pretplate, mi ili naš pouzdani partner treće strane, zadržat ćemo podatke vaše registracije, uključujući i podatke vaše kreditne kartice, kako bi mogli izvršiti obradu vašeg zahtjeva.

Aplikacije

Nudimo različite zabavne i zanimljive aplikacije s našim robnim markama. U nekim slučajevima, aplikacije će biti dostupne i u Mattel online trgovini ali puno češće možete preuzimati, kupovati aplikacije ili obavljati kupovinu putem aplikacija,koje nude treće strane u svojim trgovinama s mobilnim aplikacijama. Za više informacija posjetite POVEZNICE I TREĆE STRANE.

Ne zaboravite: Upotreba aplikacija može biti podložna ugovoru o licenci za krajnjeg korisnika (End-User License Agreement -EULA), kao i našim standardnim MATTEL ODREDBAMA I UVJETIMA.

Povezani proizvodi

Tvrtka Mattel roditeljima i djeci nudi različite proizvode koji se povezuju na internet. Za ponudu povezanih proizvoda, ponekad surađujemo i s partnerima treće strane.

  • Određene povezane proizvode, kao što su monitori za bebe, mogu koristiti samo roditelji.

  • Upotreba povezanih proizvoda obično zahtjeva preuzimanje dodatne aplikacije.

  • Prakse za zaštitu privatnosti određenih povezanih proizvoda odgovornost su treće strane.

  • Nudimo ČPP i druge podatke koji će vam pomoći razumjeti konkretne karakteristike povezanih proizvoda (npr., da li prikupljaju vizualne ili zvučne podatke), tko je odgovoran za privatnost i koje podatke prikupljamo.

Bežične usluge

S vama možemo komunicirati i putem vašeg mobilnog uređaja. Za pristup Mattel uslugama putem bežične veze, posjetitelji trebaju dati svoj pristanak i potvrditi da razumiju da će njihov pružatelj usluga naplatiti slanje i primanje poruka u skladu s primjenjivim planom pružanja usluga. Možda je potrebna potvrda takvog sporazuma.

  • Bit će primijenjene standardne cijene poruka osim ako nije drugačije navedeno; ako se primjenjuju premijske stope, posjetitelji će biti obaviješteni prije registracije.

  • Mattel nije odgovoran za naplatu bežičnih usluga, poput naknada za slanje poruka povezanih s pristupanjem ili spajanjem na Mattel usluge.

 

  • Prikupljamo podatke koji vam omogućuju registraciju za uporabu Mattel usluga. Podaci za prijavu često su sve što je potrebno za vašu registraciju.

  • Prikupljamo osobne kontaktne podatke.

  • Prikupljamo i druge osobne podatke o vama, poput interesnih ili demografskih podataka, itd.

  • Prikupljamo korisnički generirane podatke ako vam Mattel usluga pruža tu mogućnost.

  • Prikupljamo podatke o uređaju, automatski prikupljene podatke i podatke koji vam pomažu pristupiti Mattel uslugama (poput podataka za prijavu, ime Wi-Fi mreže, itd.).

Prikupljamo podatke od Vas i o Vama, kako bi vam omogućili pristup Mattel uslugama. Podaci koje prikupljamo ovise o konkretnim Mattel uslugama.

Možemo prikupiti vaše:

  • podatke o prijavi.

  • osobne kontaktne podatke.

  • Automatski prikupljene podatke.

  • Podatke o prijavi na društvene mreže.

  • podatke o narudžbi.

  • podatke o uplati.

  • Ime i adresu za dostavu kada obavite kupnju i zatražite slanje vama ili drugoj osobi.

  • Podatke o lokaciji.

  • Adrese e-pošte, korisnička imena i druge podatke o prijateljima kojima želite poslati e-čestitku ili pozivnicu na sudjelovanje u ponudi Mattel usluga.

  • Podatke o vašem djetetu (poput osobnih podataka i osobnih kontaktnih podataka vašeg djeteta, uključujući interesne i demografske podatke).

  • Podatke koji omogućuju da potvrdimo jeste li vi roditelj ili zakonski staratelj vašeg djeteta, uključujući i vašu dob.

  • Korisnički generirani sadržaj.

  • Ime Wi-fi mreže.

  • Podatke o anketi.

 

Prikupljamo podatke:

  • koje dobrovoljno dijelite;

  • podatke potrebne za transakcije i

  • automatski.

Molimo da posjetite O KOLAČIĆIMA I TEHNOLOGIJAMA za više podataka o tehnologijama koje koristimo za automatsko prikupljanje vaših podataka.

Prikupljamo podatke koje dobrovoljno dijelite

Možete koristiti mnogo naših Mattel usluga bez dijeljenja vaših osobnih kontaktnih podataka. Ako želite s nama možete podijeliti osobne kontaktne podatke, osobne podatke, podatke o prijavi, interesne ili demografske podatke ili podatke o anketi o vama ili vašem djetetu kada:

  • Registrirate Mattel uslugu.

  • Igrajte igru.

  • Koristite interaktivne sadržaje.

  • Obavite kupovinu u jednoj od naših online trgovina (pogledajte PRIKUPLJAMO PODATKE O NARUDŽBI).

  • Naručite katalog.

  • Sudjelujete u nagradnoj lutriji ili igri.

  • Prijavite se za primanje podataka i ponuda.

  • Prijavite za posao putem weba:

  • Ispunite anketu ili upitnik.

  • Objavite korisnički generirani sadržaj. Primjenjuju se posebna pravila; pročitajte više na KORISNIČKI GENERIRANI SADRŽAJ.

Prikupljamo vaše podatke o narudžbi

Kada kupac doda predmet u košaricu, obavi narudžbu ili zatraži katalog putem online usluge, mi prikupljamo podatke o narudžbi povezane s transakcijom. To može uključiti i osobne podatke o vašem djetetu.

Kupci se mogu registrirati i prilikom naručivanja, kako bi na jednostavan način mogli ispuniti trenutnu i sve slijedeće narudžbe. Kada se registrirani kupci vrate na stranicu za obavljanje slijedećih narudžbi, mogu se identificirati pomoću svojih podataka o prijavi.

Automatski prikupljamo podatke, kada koristite Mattel usluge

Prikupljamo određene automatski prikupljene podatke, uključujući podatke o uređaju, kako bi vam omogućili prikladne Mattel usluge<} ili Mattel stranice (na primjer, na vašem jeziku) kada ih koristite ili posjetite.

 

Prikupljamo podatke o Vama, kako bi mogli ispuniti vaše potrebe, upravljati našim sadržajem i oglašavanjem, učinkovito poslovali i poboljšati Mattel usluge i proizvode.

  • Prikupljamo podatke, kako bi mogli ispuniti vaše želje.

  • Prikupljamo podatke kako bi vam pružili podatke o Mattel uslugama i o proizvodima koji bi mogli zainteresirati vas ili vaše dijete.

  • Prikupljamo podatke kako bi podržali Mattel usluge i operacije.

  • Prikupljamo podatke kako bi poboljšali Mattel usluge.

  • Prikupljamo podatke kako bi poboljšali naše proizvode.

  • Prikupljamo podatke kako bi vam omogućili pristup sadržaju.

  • Prikupljamo podatke kako bi se mogli reklamirati.

  • Prikupljamo podatke kako bi mogli održavati sigurnost.

  • Prikupljamo podatke kako bi mogli zaštiti naša zakonska prava te prava drugih osoba.

Prikupljamo podatke:

  • Kako bi vam omogućili pristup Mattel uslugama.

  • Kako bi odgovorili na vaše zahtjeve.

  • Kako bi verificirali dob vas ili vašeg djeteta.

  • Kako bi izvršili transakciju.

  • Kako bi ispunili transakciju.

  • Kako bi potvrdili vašu narudžbu.

  • Kako bi vam dali novosti o vašoj narudžbi.

  • Kako bi ispunili vaše besplatne ili plaćene pretplate.

  • Kako bi obavijestili pobjednike u natjecanjima i nagradnim lutrijama.

  • Kako bi vam mogli poslati preporuke o Mattel uslugama koje bi mogle interesirati vas ili vaše dijete.

  • Kako bi vam mogli poslati preporuke o proizvodima koji bi mogli interesirati vas ili vaše dijete.

  • Kako bi mogli poslati marketinške poruke.

  • Kako bi mogli poslati kataloge.

  • Kako bi mogli ponuditi oglašavanje na temelju interesa.

  • Kako bi mogli analizirati i mjeriti učinkovitost našeg oglašavanja.

  • Kako bi mogli podržati Mattel usluge.

  • Kako bi razumjeli naše posjetitelje.

  • Kako bi poboljšali naše proizvode.

  • Kako bi poboljšali Mattel usluge.

  • Kako bi razvili nove proizvode.

  • Kako bi razvili nove Mattel usluge.

  • Kako bi mogli održavati sigurnost, integritet i kvalitetu naših proizvoda i Mattel usluga.

  • Kako bi zaštitili intelektualno vlasništvo.

  • Kako bi zaštitili naša zakonska prava.

  • Kako bi zaštitili zakonska prava drugih osoba.

Možemo surađivati i s partnerima treće strane i koristiti tehnologiju partnera treće strane za određene ili sve od navedenih svrha. O partnerima treće strane možete naučiti više ako posjetite O KOLAČIĆIMA I TEHNOLOGIJI.

Možemo kombinirati sve prikupljene podatke, kako bi bolje razumjeli vaše potrebe, poboljšali Mattel usluge i operacije, upravljali sadržajem i oglašavanjem, slali ponude i podatke te bolje služili Vama.

Ako, u skladu sa zakonima i zakonodavnim tijelima vaše zemlje trebamo vaš pristanak za prikupljanje podataka za određenu svrhu, to ćemo učiniti u procesu prikupljanja vaših podataka.

 

Ponekad o vama dobivamo podatke primljene od trećih strana, koje kombiniramo s drugim prikupljenim osobnim podacima.

Možemo prikupljati podatke o autentikaciji.

Prikupljamo podatke iz drugih izvora

O vama iz komercijalnih izvora možemo dobiti podatke primljene od trećih strana. Te podatke možemo kombinirati s drugim prikupljenim osobnim podacima o vama.

Možemo prikupljati i podatke o autentifikaciji (npr. za potvrdu da ste ovlašteni korisnik kreditne kartice.

 

Podatke možemo dijeliti na slijedeće načine:

  • Podatke koje primamo i dijelimo unutar grupe tvrtki Mattel te s našim partnerima treće strane.

  • Vašim pristankom dijelimo određene osobne kontaktne podatke s trećim stranama u marketinške svrhe. s.

  • Kao što je navedeno u kataloškom poslovanju, poštanske adrese (ne i adrese e-pošte) dijelimo s drugim kataloškim tvrtkama čiji vas proizvodi i usluge mogu zainteresirati. Ako je potrebno, ishodit ćemo vaš pristanak. Omogućujemo vam i priliku za odustanak.

  • Ako pružite podatke o prijavi na društvene mreže, Mattel će podijeliti podatke s vašom društvenom mrežom.

  • Dijelimo podatke o korištenju i vašim interesima, koje dobivamo pomoću kolačića i tehnologije s tehnologijama partnera treće strane, a ako to zahtijevaju zakonodavna tijela, zatražit ćemo i vaš pristanak. Saznajte više o VAŠIM ODABIRIMA I KONTROLI..

  • Dijelimo podatke (uključujući osobne kontakt podatke) ako je to potrebno za ispunjavanje pravnih zahtjev a ili sudskih naloga, zaštite vlasništva ili zbog osobne sigurnosti, prilikom kupovine ili prodaje, Mattel poslovanja ili ako je drugačije određeno ili zatraženo zakonom.

Podatke koje primamo i dijelimo unutar grupe tvrtki Mattel te s našim partnerima treće strane, kako bi oni mogli u naše ime ispuniti svoje zadatke.

Osobne kontaktne podatke koje primamo online od vaše djece ili o vašoj djeci i dijelimo s drugim tvrtkama izvan grupe tvrtki Mattel za njihove marketinške svrhe osim ako ih u skladu s ovom izjavom o zaštiti privatnosti, ne dijelimo.

Dijeljenje s našim partnerima treće strane

Vaše podatke možemo dijeliti i s različitim partnerima treće strane. Oni:

  • Brinu za održavanje i sigurnost baze podataka i poslužitelja.

  • Pomažu nam u upravljanju transakcijama.

  • Pomažu nam u obradi i ispunjavanju narudžbi ili zahtjeva.

  • Pomažu nam u analizi naše ponude.

Slične usluge pružaju i drugim tvrtkama grupe Mattel. Za pristupanje podacima trebamo partnere treće strane, kako bi zaštitili podatke.

Dijeljenje s partnerima treće strane u marketinške svrhe

  • Dijelimo određena imena i poštanske adrese primatelja kataloga s trećim stranama, čiji bi vas katalozi mogli zainteresirati. Ako je potrebno, ishodit ćemo vaš pristanak. Možete odustati u bilo koje vrijeme.

  • Vašim pristankom Mattel dijeli osobne kontaktne podatke s vanjskim tvrtkama koje nude proizvode ili usluge koje bi vas mogle zainteresirati.

  • Ako to zatražite, uklonit ćemo vaše ime s popisa kojeg šaljemo vanjskim tvrtkama. Molimo da posjetite MATTEL KOMUNIKACIJSKE POSTAVKE (osim za American Girl) ili AMERICAN GIRL KOMUNIKACIJSKE POSTAVKE (samo za American Girl).

Dijeljenje s društvenim mrežama

Ako dajete podatke o prijavi na društvene mreže za prijavu na Mattel usluge ili Mattel stranice, podatke dijelimo s vašom društvenom mrežom, poput činjenice da ste prijavljeni na Mattel uslugu ili Mattel stranicu ili vašu aktivnost na Mattel usluzi ili Mattel stranici. Možemo komunicirati s vama i slanjem poruka preko društvenih mreža.

Dijeljenje s tehnologijama partnera treće strane

Dijelimo podatke o korištenju i interesima koje dobivamo, pomoću kolačića s tehnologijama partnera treće strane, a ishodit ćemo i vaš pristanak ako to zahtijevaju zakonodavna tijela. Saznajte više na VAŠI ODABIRI I KONTROLE.

Dijeljenje zbog zaštite zakonskih prava i ispunjavanje pravnih obveza

Ako Mattel vjeruje da nečije ponašanje tijekom korištenja bilo koje Mattel usluge može oštetiti tvrtku, Mattel usluge, bilo koju osobu ili vlasništvo, osobne podatke možemo razotkriti, kako bi spriječili takvu štetu. U tom slučaju, možemo pokušati identificirati počinitelja, kontaktirati ga i pokrenuti pravni postupak protiv te osobe.

Možemo razotkriti osobne podatke ako vjerujemo da je razotkrivanje zatraženo ili zakonski dozvoljeno ili kao odgovor na pravni zahtjev ili sudski nalog.

 

  • Mattel usluge mogu sadržavati poveznice ili koristiti sadržaj s interneta. Nemamo kontrolu nad praksama prikupljanja podataka ili uvjetima korištenja stranica treće strane. Na tim stranicama primjenjuje se politika zaštite privatnosti i uvjeti korištenja treće strane.

  • Postavke vašeg računala ili mobilnog uređaja omogućuju vam da blokirate ili djelomično blokirate drugi sadržaj, ali te postavke možda neće djelovati u svim slučajevima.

  • Možda ćete obavljati narudžbu ili registraciju s trgovcem treće strane. Politika zaštite privatnosti i uvjeti korištenja treće strane primjenjuju se na aktivnosti koje se izvode s trgovcem treće strane.

  • Surađujemo s partnerima treće strane kako bi ponudili Mattel usluge.

Druge stranice koje povezujemo s

Mattel uslugama mogu sadržavati poveznice na sadržaj s interneta koji ne možemo kontrolirati.

  • Možemo se povezati na stranice društvenih mreža ili stranice koje prodaju naše proizvode.

  • Možemo se povezati na druge stranice ili usluge stranica za koje smatramo da bi vas mogle zainteresirati.

  • Potičemo vas da pažljivo pročitate politiku o zaštiti privatnosti i uvjete korištenja poslužitelja treće strane jer nisu obuhvaćeni ovom Izjavom o zaštiti privatnosti i Mattel nije za njih odgovoran.

  • Možda ćete morati promijeniti postavke vašeg pretraživanja, uređaja ili drugog softvera, kako bi mogli blokirati te treće strane. Ponekad te postavke neće biti učinkovite.

Trgovci treće strane

Nakon narudžbe ili registracije na Mattel usluge gdje transakcijama upravlja trgovac treće strane (na primjer PayPal), te transakcije se izvode preko web-stranice trgovca.

  • Trebate biti u mogućnosti pregledati uvjete korištenja i politiku o zaštiti privatnosti na web-stranici treće strane, prilikom prosljeđivanja bilo kakvih osobnih podataka ili obavljanja bilo kakvih transakcija preko stranice treće strane.

  • Mattel nije odgovoran za bilo kakve transakcije obavljene s trećim stranama, kao ni za njihov sadržaj, uvjete korištenja te politiku o zaštiti privatnosti.

Partneri treće strane i tehnologija partnera treće strane

  • Možemo surađivati s partnerima treće strane kako bi ponudili Mattel usluge. Od njih tražimo da pažljivo upravljaju povjerljivim podacima.

  • Radimo i s tehnologijama partnera treće strane kako bi pružili sadržaj, stekli razumijevanje o našim korisnicima te isporučili oglase na našim Mattel stranicama, kao i na stranicama trećih strana. Pročitajte više na O KOLAČIĆIMA I TEHNOLOGIJAMA, te doznajte više o alatima koji vam mogu pomoći da kontrolirate neke od tehnologija na POPISU TEHNOLOGIJA TREĆE STRANE, kao i na POPISU MOBILNIH TEHNOLOGIJA TREĆE STRANE.

Trgovine s mobilnim aplikacijama

  • Možda će biti potrebno registrirati se i prijaviti u trgovinu aplikacijama treće strane, prije preuzimanja ili kupovine Mattel aplikacije ili kupovine pomoću Mattel aplikacije.

  • Tijekom preuzimanja ili korištenja Mattel aplikacije s online značajkama, putem vaše mobilne platforme, pružatelj usluge obično prikuplja određene podatke povezane s uređajem i aplikacijom. Mattel ne kontrolira zahtjeve ili politike trgovinama aplikacija; trebate pregledati politiku o zaštiti privatnosti i uvjete korištenja trgovine mobilnim aplikacijama, prije preuzimanja ili korištenja bilo koje aplikacije te provjeriti mogućnosti za nadzor na vašem mobilnom uređaju.

 

Vaši odabiri

Poštujemo vaš odabir u vezi s primanjem promotivnih ponuda i novosti od nas. Možete promijeniti komunikaciju koju primate od nas u MATTEL KOMUNIKACIJSKIM POSTAVKAMA ili u AMERICAN GIRL KOMUNIKACIJSKIM POSTAVKAMA.

Možete odabrati vaše osobne podatke na MATTEL GDPR PORTALU ZA ODABIRE (osim za American Girl) ili na AMERICAN GIRL GDPR PORTALU ZA ODABIRE (samo za American Girl. Roditelji mogu pristupiti dječjim osobnim podacima te napraviti odabire pomoću PRISTUPNOG OBRASCA ZA RODITELJE.

Kontrole aplikacije

Pomoću vašeg uređaja možete blokirati ili upravljati push notifikacijama, lokalnim podacima, kupovinom putem aplikacija ili opcijom pristupanja internetu.

Vaši odabiri o komunikacijama

Ako ne želite primati promotivne novosti ili podatke o proizvodu, u bilo koje vrijeme možete promijeniti vaše MATTEL KOMUNIKACIJSKE POSTAVKE ili vaše AMERICAN GIRL KOMUNIKACIJSKE POSTAVKE. Naša pošta i e-pošta također sadrži podatke o tome kako odustati. Odustanak od primanja e-pošte bit će obrađen u roku od 10 radnih dana. Zahtjevi za odustajanjem od primanja pošte mogu potrajati duže.

Vaši odabiri i kontrola vaših osobnih podataka

Ako želite pristupiti, ažurirati ili obrisati vaše osobne podatke, povući vaš pristanak na prikupljanje ili upotrebu vaših osobnih podataka, prigovoriti na našu obradu vaših osobnih podataka, zatražiti prijenosnu kopiju vaših osobnih podataka, možete pristupiti MATTEL GDPR PORTALU ZA ODABIRE (osim za American Girl) ili AMERICAN GIRL GDPR PORTALU ZA ODABIRE (samo za American Girl). Ove portale možete koristiti za biranje i pregled podataka koje Mattel ima o vama.

Roditeljska kontrola

Roditelji mogu pristupiti podacima svoje djece i birati načine na koje Mattel može koristiti te podatke, uključujući i ažuriranje ili brisanje podataka pomoću PRISTUPNOG OBRASCA ZA RODITELJE..

Upravljačke funkcije aplikacije

Pomoću aplikacija bit ćete u mogućnosti:

  • Koristiti ugrađene postavke mobilnog uređaja i upravljačkih funkcija za:

    • Upravljanje push notifikacijama.

    • Upravljanje lokalnim podacima.

    • Upravljanje ili ograničavanje kupnje pomoću aplikacije.

    • Upravljanje kamerom, mikrofonom te dozvolama za fotografije, albume i galeriju.

  • Blokiranje navigacije na internetu isključivanjem mrežnog pristupa na uređaju ili isključivanjem pretraživača.

Dostupnost upravljačkih funkcija može ovisiti o vašem uređaju.

 

Ovaj odjeljak dsažrtsk je naše IZJAVE O ZAŠTITI PRIVATNOSTI DJECE čije detalje možete i pregledati.

Posebna napomena za roditelje i zakonske staratelje

Poduzimamo posebne korake za zaštitu djece, kako je definirano ovom Izjavom o zaštiti privatnosti. Molimo da nam pomognete zaštititi privatnost vaše djece tako što ćete ih naučiti da bez vaše dozvole nikada ne prosljeđuju svoje osobne podatke.

Zaštita privatnosti djece

  • Ne prikupljamo osobne kontaktne podatke djece s Mattel usluga usmjerenih prema djeci, bez pristanka roditelja ili zakonskog staratelja, osim u ograničenim okolnostima u skladu sa zakonima.

  • Neke podatke (poput IP adrese, UDID mobilnog uređaja, operativnog sustava itd.) prikupljamo automatski i koristimo tehnologiju poput kolačića, kako bi omogućili funkcionalnost i podršku našim operaterima. Ako je potrebno ishodit ćemo i vaš pristanak.

  • Ne tražimo više osobnih podataka nego što je potrebno za sudjelovanje djeteta u nekoj aktivnosti.

  • Poduzimamo potrebne mjere, kako bi spriječili djecu da objavljuju ili javno razotkrivaju te prosljeđuju svoje osobne podatke.

  • Koristimo tehnologiju za nadzor i filtriranje, kako bi djecu spriječili da objavljuju svoje osobne podatke bez pristanka roditelja na Mattel uslugama za djecu.

  • Od posjetitelja možemo zatražiti datum rođenja ili podatke o geografskoj lokaciji, prije pristupanja Mattel uslugama ili prosljeđivanja osobnih podataka.

Roditelji mogu pristupiti i zamoliti nas da ažuriramo ili obrišemo dječje’s podatke upotrebom PRISTUPNOG OBRASCA ZA RODITELJE.

Za više podataka o privatnosti djece, molimo Vas da pregledate i pročitate našu IZJAVU O ZAŠTITI PRIVATNOSTI DJECE.

 

Možete objavljivati ili prenositi korisnički generirani sadržaj o Mattel uslugama.

Neke Mattel usluge omogućuju vam prijenos korisnički generiranog sadržaja.

  • Sve Mattel usluge ne omogućuju vam objavljivanje korisnički generiranog sadržaja.

    • Dijeljenje sadržaja putem društvenih mreža pomoću Mattel usluge, za djecu, strukturirano je tako da se bez pristanka roditelja ne smiju dijeliti osobne kontaktne informacije djece

    • Ne pristupamo vašem uređaju, kameri, mikrofonu, popisu kontakata, fotografijama, video snimkama ili audio datotekama, osim ako ne pristanete na to.

    • Neki od vaših povezanih proizvoda neće u potpunosti biti funkcionalni ako ne omogućite pristup kameri ili mikrofonu.

  • Za registraciju korisnika ili roditelja umjesto djeteta za dijete, potrebne su Mattel usluge za aktivaciju Mattel usluge i za pristup svim značajkama.

  • Za aktivnosti vezane uz društvene mreže primjenjuju se posebna pravila. Provjerite jeste li pažljivo proučili i pročitali bilo koja dodatna pravila kao i naše MATTEL ODREDBE I UVJETE.

 

Želimo poboljšati i održavati sigurnost podataka ali ne možemo jamčiti da su mjere sigurnosti vaših podataka u potpunosti sigurne.

Želimo zaštititi vaše poslane podatke, kada koristite naše Mattel usluge, komercijalnim i razumnim sredstvima.

  • Mi, naši agenti i suradnici koristimo šifriranje ili druge mjere sigurnosti, kako bi zaštitili podatke o plaćanju tijekom prijenosa i prihvaćanja internih procedura za zaštitu ovih podataka u našim sustavima.

  • Želimo da naši partneri i treće strane slijede najbolje prakse u ovoj industriji, kako bi na najbolji način zaštitili osobne kontakt podatke i druge podatke s kojima upravljaju i koje posjeduju.

  • Molimo budite svjesni da dok se trudimo što bolje zaštititi vaše podatke, ni jedna metoda nije 100% sigurna.

  • Ne možemo jamčiti za sigurnost sigurnosnih metoda i procedura treće strane.

  • Preporučujemo da učite o i da koristite alate, navike i najbolje prakse za zaštitu sigurnosti Vas i vaše obitelji. Npr., preporučujemo da koristite posebne lozinke koje se teško mogu kopirati ili pogoditi.

 

  • Mattel usluge i poslužitelji podložni su zakonima SAD-a koji se mogu razlikovati od pravila privatnosti za vaše podatke od mjesta na kojemu živite.

  • Naši poslužitelji nalaze se na području SAD-a i Ujedinjenog kraljevstva. Koristimo i usluge računalstva u oblaku.

  • Koristimo i standardne ugovorne klauzule za prijenos osobnih podataka iz europskog gospodarskog prostora (EGP) ili Švicarske na ne EGP države.

  • Vaša upotreba Mattel usluga podložna je sakupljanju, prijenosu, obradi i korištenju podataka u skladu s ovom Izjavom o privatnosti.

  • Ne koristite Mattel usluge ako ne pristanete na ovu Izjavu o privatnosti.

Mattel usluge, poslužitelji za dostupne Mattel usluge i baze podataka mjesta su na kojima čuvamo podatke i mogu se nalaziti u državama u kojima se zakoni o privatnosti razlikuju od države u kojoj živite.

  • Poslužitelji za Mattel usluge nalaze se u SAD-u i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Možemo koristiti i usluge računalstva u oblaku koje su dostupne na bilo kojem mjestu u svijetu.

  • Za korisnike, čija upotreba Mattel usluga može rezultirati prijenosom osobnih podataka iz europskog gospodarskog prostora (EGP) ili Švicarske u ne EGP države, oslanjamo se na standardne ugovorne klauzule.

  • Pravila korištenja Mattel usluga, prijenos, sakupljanje, obrada i upotreba podataka bit će navedena u ovoj Izjavi o privatnosti, u našim MATTEL ODREDBAMA I UVJETIMA i bilo kojim drugim uvjetima navedenima tijekom prikupljanja.

  • Ako ne pristajete na prijenos, prikupljanje, obradu ili upotrebu ovih podataka u skladu s ovim uvjetima, ne koristite ove usluge.

 

  • S vremena na vrijeme mi ćemo ažurirati ovu izjavu o zaštiti privatnosti i objaviti je ovdje.

  • Nećemo mijenjati način na koji upravljamo prethodno prikupljenim podacima, bez prethodne obavijesti. Ako je moguće, ishodit ćemo vašu suglasnost.

S vremena na vrijeme mi ćemo ažurirati našu Izjavu o zaštiti privatnosti. Nakon ažuriranja, obavijestit ćemo vas o novim pravilima objavom na našim Mattel stranicama.

  • Bez obavijesti i potrebnog pristanka nećemo izvoditi promjene načina na koji upravljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke

 

Ako ste rezident Kalifornije imate i određena prava.

Pod kalifornijskim građanskim zakonom § 1798.83, rezidenti Kalifornije imaju pravo na preuzimanje i primanje, jednom godišnje, informacija o trećim stranama s kojima smo podijelili podatke o vama za njihove marketinške svrhe u prethodnoj kalendarskoj godini i na opis kategorija podijeljenih osobnih podataka. Za takve i slične zahtjeve, molimo vas da ispunite i da nam pošaljete OBRAZAC ZA ZAŠTITU PRIVATNOSTI. U roku od 30 dana od primitka obrasca, odgovorit ćemo na vaš zahtjev.

 

Ako ste građanin države članice europskog gospodarskog područja (EGP) i ako imate pitanja o praksama o zaštiti privatnosti u Mattel-u, možete kontaktirati nadzorna tijela u EGP-u.

Ako ste građanin države članice europskog gospodarskog prostora (EGP), možete ostvariti svoja prava pod Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) posjetom MATTEL GDPR PORTAL ZA ODABIR ili AMERICAN GIRL PORTAL ZA ODABIR. Isto tako, možete kontaktirati i nadzorna tijela u području EGP-a, uključujući i vašu državu članicu, za pitanja koja se odnose na prakse o zaštiti privatnosti u Mattel-u. Glavno nadzorno tijelo za Mattel usluge koje se nalazi u EGP-u je Nizozemsko nadzorno tijelo za zaštitu privatnosti podataka Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Ne poduzimamo radnje potrebne za praćenje signala dostupnih na nekim pretraživačima.

Neki web pretraživači odašilju signale za “sprječavanje praćenja”. Web pretraživači mogu sadržavati ili aktivirati te značajke na različite načine, što čini nejasnim jesu li ih korisnici aktivirali ili ne. Kao rezultat toga nećemo poduzeti potrebne korake, kako bi odgovorili na takve signale. Možete upravljati svojim kolačićima prilagođavanjem postavki vašeg pretraživača, kako bi blokirali ili prihvatili neke ili sve kolačiće ili primali obavijesti tako da možete pristati na kolačiće. Ako blokirate sve kolačiće, neke značajke Mattel web stranica neće biti dostupne.

 

Mattel usluge koje imaju slijedeće pečate certificirane su od strane slijedećih organizacija:

  • Program certifikacije privatnosti udruge Entertainment Software Rating Board

  • Pečat kidSAFE programa

Certificirani program privatnosti ESBR
Mattel je nositelj dozvole i član koji sudjeluje u ENTERTAINMENT SOFTWARE RATING BOARD’S PRIVACY CERTIFIED PROGRAM (“Certifikat o čuvanju i sigurnosti osobnih podataka ESRB”). ESBR certificirani pečati o čuvanju i sigurnosti osobnih podataka nalaze se na Mattel uslugama koje sudjeluju u programu. ESBR je napravljen, kako bi osigurao da su naše prakse vezane uz objavu podataka odgovorne i prikladne.
Kako bi vam pomogli u zaštiti vaše privatnosti, dobrovoljno smo pokrenuli ovu inicijativu i Mattel usluge, na mjestima na kojima se nalazi ESRB pečat certifikata o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka, pregledali smo i uskladili s ESRB certifikatom o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka, te uskladili prakse potrebne za prikupljanje, korištenje i objavu podataka. Kao korisnici ovog programa o zaštiti privatnosti i sigurnosti osobnih podataka, podložni smo reviziji usluga i drugim zakonima te mehanizmima odgovornosti koji se primjenjuju neovisno od mehanizama ESRB-a.
Ako mislite da nismo odgovorili na vaš upit vezan uz privatnost i Mattel usluge ili Mattel stranicu koja ima pečat ESRB pečata o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka ili ako niste dobili zadovoljavajući odgovor na upit o Mattel uslugi ili Mattel stranici, molimo kontaktirajte ESRB na http://www.esrb.org/privacy/contact.aspx ill: 

ESRB
Attn: Privacy Certified Program
420 Lexington Avenue, Suite 2240 New York, NY 10170
privacy@esrb.org

ESRB nije povezan s Mattel-om i ne može vam pomoći s problemima koji nisu vezani s privatnošću. 

Pečat kidSAFE programa
Neki proizvodi tvrtke Mattel imaju kidSAFE pečat. To znači da su proizvodi i Mattel usluge koji imaju kidSAFE pečat bili neovisno pregledani, certificirani ili popisani od strane kidSAFE i da zadovoljavaju standarde sigurnosti i privatnosti na internetu i da su Mattel i njegovi partneri ovlašteni na kidSAFE pečat u vezi s tim proizvodom.
Ako imate pitanja o Mattel uslugama ili proizvodima s kidSAFE pečatom, molimo vas da kontaktirajte kidSAFE na https://www.proprofs.com/survey/t/?title=xs7un.
 

 

Želimo biti transparentni i jasni o našim politikama. Molimo, kontaktirajte nas ako imate bilo kakva pitanja. 

Ako imate bilo kakva pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate! Ako ste roditelj i ako želite pristupiti podacima vašeg djeteta, molimo koristite PRISTUPNI OBRAZAC ZA RODITELJE. Ako želite ažurirati ili promijeniti vaše željene postavke potrebne za primanje marketinških poruka, molimo posjetite MATTEL POSTAVKE KOMUNIKACIJE osim za American Girl) ili AMERICAN GIRL POSTAVKE KOMUNIKACIJE (samo za American Girl). Ako želite doznati koje informacije Mattel ima o vama ili ako želite odabrati informacije, koristite MATTEL GDPR PORTAL ZA ODABIR  (osim za American Girl) ili AMERICAN GIRL GDPR PORTAL ZA ODABIR (samo za American Girl).


Za Mattel, Fisher-Price/Nabi Brands, HIT Entertainment i MEGA Brands:

  • Mattel
    Podrška korisnicima
    636 Girard Avenue
    East Aurora, NY 14052
    U SAD-u ili Kanadi: 800-524-TOYS (800-524-8697)

    email: service@mattel.com
    Ako se nalazite u SAD-u ili Kanadi, molimo kontaktirajte nas OVDJE

Za American Girl:

  • American Girl
    P.O. P.O.
    Middleton, WI 53562-0497
    Telefon: 800-845-0005 Fax: 608-836-0761
    email: service@americangirl.com

mattel
XXXX
dev
left
s5Z2MyOlF46r3PXZUl9hPiwU2cYK